MISTET LIVET: Mannen som satt i denne bilen mistet livet da den ble tatt av de store vannmassene i Honduras. Foto: AFP

Styrtet på vei til Coppolas luksus-hytte

(VG Nett) Tolv mennesker har mistet livet i den tropiske stormen «Gamma» som herjer Sentral-Amerika. Tre av dem døde i et flykrasj i Belize.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Flyet var ifølge Reuters på vei til en luksushytte eid av den kjente filmregissøren Francis Ford Coppola da det ble tatt av stormen.

Ifølge nyhetsbyrået gikk flyet ned like ved hytten «Blancaneaux Lodge», som ligger i de fjerntliggende fjellene i Belize.

ØDELAGT BRO: Flere byer er isolerte etter at regnmassene har tatt broene som fører inn til dem. Her er restene av broen over Guaymon-elva, nord i Honduras. Foto: Reuters

I flyet, som eies av feriestedet, var en pilot og to gjester som skulle tilbringe en ferie i jungelen.

- Vi er utrolig lei oss, sier Kathleen Talbert, en talsmann for Coppolas luksushytte. Hun sier myndighetene ikke har fastslått årsaken til ulykken, men at værforhold var forverret rett før krasjet.

Coppola er mannen bak store filmer som «Apokalypse nå!» og Gudfaren-filmene.

Ni omkommet i Honduras

I Honduras har «Gamma» forårsaket store regnmengder og kraftig vind. Ni mennesker er bekreftet omkommet og 14 skal fortsatt være savnet. Flere av disse forsvant da en redningsbåt gikk rundt i en strømmende elv.

Over 5000 er evakuert fra den karibiske kysten på Honduras. Ifølge redningsarbeidere er mer enn 50.000 mennesker uten veiforbindelse etter at broer er ødelagt. Hele byer er isolerte.

Gamma er den 24 tropiske stormen i Atlanterhavet denne rekordsesongen. Den er ventet å sette kursen mot Cuba mandag, men foreløpig tror ikke meteorologene at den vil vinne styrke og bli en orkan.

- Vi venter at den vil bevege seg over sentrale deler av Cuba og deretter mot Bahamas, sier meteorolog ved Det nasjonale orkansenteret, Jennifer Pralgo.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder