AVVIST: Stormy Daniels har tapt mot det amerikanske rettsvesenet i to søksmål hun rettet mot Donald Trump og hans tidligere advokat Michael Cohen. Foto: AP / NTB scanpix

Domstol avviser Stormy Daniels’ søksmål mot Trump

En føderal dommer i USA avviser Stormy Daniels’ søksmål mot Donald Trump og hans tidligere advokat Michael Cohen for å få opphevet en taushetserklæring.

  • NTB
  • VG

Artikkelen er over ett år gammel

Taushetserklæringen forbyr Daniels, hvis egentlige navn er Stephanie Clifford, å snakke om den angivelige affæren hun hadde med president Donald Trump i 2006. I forkant av presidentvalget skal hun ha blitt betalt for å tie stille om det.

les også

Kongresskomité starter gransking av Trump

Søksmålet ble avvist av den føderale dommeren James Otero. Han mener saken bør sendes tilbake til Californias høyesterett, melder CNN. Ved å sende saken tilbake, gjør dommeren det klart at saken i praksis er over.

Daniel’s advokat, Michael Avenatti, skrev på Twitter at Stormy hadde oppnådd alt hun ønsket i søksmålet, og at hun derfor har vunnet.

Stormy Daniels tvitret også om saken:

«Korrigering: Dommeren avviste NDA-avtalen. For over et år siden, da jeg ble truet med å bli saksøkt for 20 millioner dollar, ba jeg en dommer om å få ugyldiggjort denn ulovlige NDA-avtalen. Jeg er glad jeg stod på mitt og kjempet videre.»

NDA står for «non disclosure agreement» - altså en avtale om å ikke uttale seg.

I fjor ble et annet søksmål mot Trump også avvist av dommer Otero. Det søksmålet gjaldt ærekrenkelser. Daniels ble pålagt å betale 300.000 dollar i sakskostnader.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder