Journalist med flere kritiske Nobel-spørsmål til Jagland

Rett etter at Thorbjørn Jagland hadde annonsert vinnerne av Fredsprisen, ville en norsk-pakistansk frilanser gå i debatt med Jagland: - Hva har hun fått til?

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Dette er ikke noe debatt!»

Slik måtte til slutt Nobelinstituttets leder Geir Lundestad avbryte seansen der journalisten stilte en rekke kritiske spørsmål til Jagland.

– Jeg tror det vil være positivt for jenters utdanning i Pakistan, sier frilansjournalisten Rehan Naqvi om Nobelkomiteens beslutning om å gi prisen til pakistanske Malala Yousafzai.

Frilansjournalisten stilte imidlertid flere kritiske spørsmål til komiteens leder Thorbjørn Jagland under pressekonferansen på Nobelinstituttet.

Den norskpakistanske frilanseren jobber blant annet for den statlige engelskspråklige iranske TV-stasjonen PressTV.

Se klippet fra pressekonferansen øvert i artikkelen.

– Hva har Malala egentlig oppnådd? Jo, hun har vært et offer for ekstremisme og terrorisme, og hun har gjort mye. Men situasjonen i Pakistan er fortsatt ganske forferdelig, og jeg syntes det var litt for tidlig, sier Naqvi til NTB om valget av den pakistanske 17-åringen.

Han understreker at Malala har mange gode tanker og vilje til å gjøre mye i fremtiden, men han tror ikke det er nok til å vinne fredsprisen.

– Jeg synes komiteen gang på gang gir prisen til folk som har gode tanker men som ennå ikke har oppnådd noe, sier Naqvi og viser til blant andre Barack Obama, som fikk prisen året etter at han ble USAs president

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder