BLODIG: Folk fortviler i gatene i byen Baquba, omtrent fem mil fra Bagdag. Over 40 mennesker er bekreftet omkommet av myndighetene. Foto: REUTERS

BLODIG: Folk fortviler i gatene i byen Baquba, omtrent fem mil fra Bagdag. Over 40 mennesker er bekreftet omkommet av myndighetene. Foto: REUTERS

Over 40 drept utenfor moské i Irak

Minst 43 mennesker ble drept da to bomber eksploderte utenfor en sunnimuslimsk moské i den irakiske byen Baquba fredag, opplyser irakiske myndigheter.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Angrepet skjedde like etter fredagsbønnen og er blant de blodigste i Irak de siste ukene. Etter at den første bomben gikk av, løp mennesker til for å hjelpe sårede. Deretter gikk en ny bombe av.

Slengt bortover av trykket

Øyenvitner forteller at folk ble slengt bortover og at mange ble truffet av splinter. Flere titalls mennesker ble såret i eksplosjonen.

Angrepet skjedde utenfor Saria-moskeen i Baquba, som ligger om lag 50 kilometer nordøst for Iraks hovedstad Bagdad.

Foreverret situasjon

Borgerkrigen i nabolandet Syria har bidratt til å forverre den sekteriske konflikten mellom sunnier og sjiaer i Irak, og landet er i dag på sitt uroligste siden USA trakk sine styrker ut i 2011. Angrep rettes hyppig mot moskeer.

Volden i Irak er trappet kraftig opp etter at regjeringsstyrkene stormet en sunnimuslimsk protestleir nord i landet for en måned siden. De siste dagene har flere titalls mennesker blitt drept, mange av dem sjiamuslimer. Bilbomber har tatt livet av mange mennesker i blant annet Bagdad og Kirkuk. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder