Drapssiktet bestefar om Chloe som falt i døden: – Jeg så henne falle helt ned

I et tårevått intervju forteller bestefar Salvatore Anello om minuttene før Chloe Wiegand falt elleve etasjer ned fra et cruiseskip i Puerto Rico.

Den 18 måneder gamle Chloe Wiegand falt ut fra et åpent vindu på cruiseskipet «Freedom of the Seas» og ned på kaien i San Juan. Den tragiske hendelsen fant sted 7. juli. Tre og en halv måned etter at Chloe falt elleve etasjer ned, tok politiet ut en siktelse mot bestefaren Salvatore Anello for uaktsomt drap.

les også

Chloe døde etter fall fra skip: Morfar så ikke det åpne vinduet

I et intervju med CBS forteller Anello om den tragiske hendelsen.

– Det jeg husker, er at jeg prøvde å finne henne på gulvet, og da så jeg henne falle. Jeg så henne falle helt ned. Jeg tror jeg var i sjokk en stund, forteller en tårevåt Salvatore Anello.

Chloe døde etter fall fra skip: Morfar så ikke det åpne vinduet

Før Chloe Wiegand falt, ble hun holdt av bestefaren sin, som tidligere har hevdet at han ikke oppdaget at vinduet var åpent.

DØD: Den 18 måneder gamle Chloe Wiegand falt ut fra et åpent vindu på cruiseskipet «Freedom of the Seas» og ned på kaien i San Juan. Foto: Privat/via familiens advokat Michael Winkleman

Han har fortalt at han var sikker på at det var glass foran vinduet da han holdt Chloe og lot henne hvile på kanten – for så å oppleve at hun skled ut av armene hans.

– Jeg skrek at jeg trodde det var glass. Jeg trodde jo det var glass. Jeg sier det fortsatt til meg selv, for jeg gjenopplever det hele tiden, sier han.

Fargeblind

Bestefaren forteller videre at han først trodde Chloe falt foran ham, og skjønte ikke at hun hadde falt ut av vinduet før det var for sent. Anello legger til at han også er fargeblind, noe som kan ha vært årsaken til at han ikke var i stand til å se forskjellen mellom et sotet vindu og et åpent vindu.

– Det var som om glasset bare forsvant. Hvis det hadde vært et varselskilt, hadde vi ikke vært i nærheten av vinduet, legger han til.

VED KAI: Freedom of the Seas ved Akershuskaien i Oslo. Foto: Jan Petter Lynau/ VG

Chloes sønderknuste foreldre har snakket ut på TV om sjokket og sorgen. Til «Today» på NBC tidligere i sommer forklarte jentas mor hvordan hun gjentakende spurte: «Hvor er datteren min? Ta meg til henne», i de dramatiske sekundene rundt hendelsen.

Må stilles til ansvar

Påtalemyndigheten mener at bestefaren må stilles til ansvar for å ha forårsaket ettåringens død. Familiens advokat, Michael Winkleman, har tidligere sagt at siktelsen strør salt i såret til de sørgende pårørende.

– Det som skjedde, var helt klart en tragisk ulykke, sier Winkleman.

les også

Nytt bilde fra cruiseskipet viser hvordan Chloe (1) kan ha falt i døden

Familien, som er fra delstaten Indiana i USA, har på sin side gått til privat søksmål mot cruiseskipet. Foreldrene mener det var manglende sikkerhet på skipet.

Har du sett? Bestefaren siktet etter at Chloe (1) falt i døden

Cruiseskipet Freedom of the Seas eies av verdens nest største cruiserederi Royal Caribbean Cruises (RCC). Den norske Wilhelmsen-familien er største enkeltaksjonær i norsk-amerikanske RCC.

RCC har sagt i en uttalelse til «Today» at de er i sorg over det som har skjedd, og at deres tanker går til de pårørende.

les også

Chloe (1) falt i døden – nå snakker de fortvilte foreldrene

MS Freedom of the Seas går i cruisefart i Karibia. Skipet tar 3600 passasjerer og har en besetning på 1400.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder