SLÅR TILBAKE: USAs president går offensivt ut mot Demokratene og Adam Schiff i varslersaken, og beskylder sin politiske motstander for løgn. Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Trump beskylder Demokrat-topp for løgn

Donald Trump beskylder lederen for etterforskningskomiteen i Representantens hus, Adam Schiff, for å lyve for Kongressen da han leste opp detaljene i det mye omtalte varselet. Presidenten ber Schiff om å gå av.

– Adam Schiff har lest usant for Kongressen, med millioner av mennesker som tilskuere, en versjon av min samtale med presidenten i Ukraina som ikke finnes. Det var meningen at han skulle lese den eksakte transkriberte versjonen av samtalen, men han har endret fullstendig på ordene for å få det til å høres forferdelig ut, og for å få meg til å høres skyldig ut, skriver Trump på Twitter.

Onsdag fikk etterretningskomiteene i Representantenes hus og Senatet se det omtalte varselet om Trumps samtale med Ukrainas president. En delvis sladdet versjon av varselet ble sluppet til offentligheten dagen etter.

les også

Trumps jakt på varsleren vekker oppsikt: – Meningen er å true vitnene

I en kongresshøring torsdag leste Schiff så opp denne samtalen foran etterretningskomiteen. Det er denne opplesningen Trump reagerer på.

– Han var desperat, og han ble tatt. Adam Schiff har løyet til Kongressen og forsøkt å lure det amerikanske folket. Han har gjort dette i to år. Jeg ber han derfor om å trekke seg fra Kongressen, fortsetter han.

Schiff har selv gått hardt ut mot presidentens uttalelser etter at varselet ble offentliggjort. Da Trump omtalte varsleren som en «spion», var det i realiteten en oppfordring til vold, mente demokraten.

Se hele varslerreferatet under:

– Denne typen oppfordring til vold vil avskrekke andre vitner når de står frem. Og det er det som er meningen, å true vitnene, sa Schiff ifølge LA Times.

En rekke demokrater i Kongressen som har sett på varselet mot USAs president Donald Trump, sier at innholdet er urovekkende.

I tillegg til opplysninger om telefonsamtalen inneholder varselet beskyldninger om at ansatte i Det hvite hus forsøkte å hemmeligholde detaljene om samtalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder