Leder i Representantenes hus mener at USAs president ikke ga demokratene noe valg, og at det var riktig å starte en gransking av presidenten. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix

Pelosi mener Trump ikke ga Demokratene noe valg

Å sette i gang en gransking som kan føre til at USAs president stilles for riksrett, var det eneste riktige, mener speaker Nancy Pelosi i Representantenes hus

 • NTB-AFP

– Våre medlemmer gjorde sine egne vurderinger om dette. Men når det ble et spørsmål om nasjonens sikkerhet, så ga han oss ikke noe valg, sa Pelosi i et intervju med MSNBC fredag.

Hun kunngjorde tirsdag at de folkevalgte starter en formell gransking som kan føre til at Trump stilles for riksrett for maktmisbruk.

Bakgrunnen er et varsel om innholdet i en telefonsamtale presidenten hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Bakgrunn: Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig – Demokratene krever innsyn

les også

Trump om Ukraina-samtalen: – Jeg truet ingen

I telefonsamtalen ba Trump sin ukrainske motpart om å bidra til en etterforskning av Joe Biden, som lenge har vært favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat i neste års valg. I varselet anklages Trump for å ha misbrukt presidentmakten til å få et annet land til å blande seg inn presidentvalget. Det hvite hus forsøkte i etterkant å skjule innholdet i samtalen, ifølge varsleren, som er ansatt i det amerikanske etterretningsapparatet.

les også

Nancy Pelosi vil gå til riksrett mot Trump: – Ingen er hevet over loven

I en Twitter-melding fredag retter den amerikanske presidenten oppmerksomheten mot varsleren og øker presset mot personen ytterligere. Trump skriver at «det høres mer og mer ut som den såkalte varsleren ikke er en varsler i det hele tatt». Presidenten antyder i stedet at varsleren er en som har handlet basert på sin partitilhørighet.

Amerikanske medier: Trump forsøkte å presse den ukrainske presidenten til å etterforske Biden

USAs nasjonale etterretningsdirektør slo torsdag fast at den ikke navngitte varsleren gjorde det som var riktig, og at vedkommende skal beskyttes.

Mer om

 1. Riksrettprosessen mot Trump
 2. Amerikansk politikk
 3. Trump
 4. USA
 5. Nancy Pelosi
 6. Donald trump
 7. Etterforskning

Flere artikler

 1. Nancy Pelosi vil gå til riksrett mot Trump: - Ingen er hevet over loven

 2. Pelosi om riksrett: – Vi hadde ikke noe valg

 3. Joe Biden: Trump bør stilles for riksrett

 4. Spådde riksrett for Trump i 2016: – Kan gjøre det vanskelig å bli gjenvalgt

 5. Derfor kan Trumps samtale med Ukraina ende med riksrett

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder