India: Jente (10) ber om abort etter voldtekt

En ti år gammel jente har bedt myndighetene i India om tillatelse til å ta abort etter å ha blitt voldtatt av stefaren.

Mandag møttes flere leger fra Post-Graduate Institute of Medical Sciences (PGIMS) i India for å vurdere forespørselen, som ble sendt av 10-åringens mor til myndighetene, skriver BBC.

Lovverket i landet forbyr abort etter 20. svangerskapsuke, med mindre morens liv står i fare. Jenta som er bosatt i delstaten Haryana nord i landet er gravid i fjerde måned, og hun er dermed på grensen av hva som er tillatt, ifølge legen.

– Hun kan være 20 uker på vei, men det kan også være 19 uker, eller det kan være 21 uker. Det er vanskelig å si nøyaktig hvilken uke hun er i fordi teknologien ikke er avansert nok, sier Ashok.

Les også: Raser etter nye barnevoldtekter

Abortloven ble innført for å regulere utfordringer knyttet til kjønnsbalansen i landet. Mange millioner jentefostre blir aborterte fordi guttebarn favoriseres foran jentebarn.

Samtidig har landets høyesterett de siste månedene mottatt flere søknader av jenter og kvinner som ønsker å gjennomføre abort etter å ha blitt voldtatt. Før retten fatter en beslutning blir slike saker først sendt til medisinske eksperter for vurdering.

Les også: Én indisk kvinne blir voldtatt hvert 22. minutt

Ashkok sier at de nå vil sende sin vurdering tilbake til retten som tar den endelige avgjørelsen.

Graviditeten ble kjent i forrige uke da 10-åringens mor fattet mistanke og tok henne med til legen. Jenta skal opp til flere ganger ha fortalt moren om voldtektene som skjedde da hun var alene hjemme med stefaren og moren var på jobb.

Stefaren som nå er arrestert, skal ha truet jenta med å ikke si noe.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder