OVERVÅKET: Det er en rekke overvåkningskameraer på hotellet hvor den norske kvinnen ble funnet drept i formiddag. Dansk politi håper nå disse kan gi dem viktige spor i jakten på gjerningsmannen. Foto: Marianne Vikås/Scanpix

Politiet håper drapsmannen er fanget på kamera

KØBENHAVN (VG Nett) Politiet i København saumfarer nå opptak fra overvåkingskameraer på SAS-hotellet hvor en norsk flyvertinne (42) ble funnet drept i formiddag i håp om å finne gjerningspersonen.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Så langt står Københavnspolitiet uten mistenkte etter at den norske flyvertinnen ble funnet drept på sitt eget rom i 20. etasje på Radisson Blu-hotellet i bydelen Amager i den danske hovedstaden tirsdag formiddag.

HAR DU OPPLYSNINGER OM DENNE SAKEN?KONTAKT VG NETT HER

Nå foregår det en klappjakt på den ukjente gjerningsmannen gjennom bildemateriale fra de mange overvåkningskameraene som er installert på hotellet.

- Det er klart at det inngår i etterforskningen. Det er overvåkningskameraer mange steder her på hotellet og vi er i full gang med å se gjennom disse nå, sier sjef for drapsavsnittet Ove Dahl ved Københavnspolitiet.

Så langt har politiet ingen mistenkte i saken.

BAKGRUNN:Norsk kvinne funnet død i København

Artikkelen fortsetter under bildet...

SPERRET AV: Politiet har sperret av hele 20. etasje på Radisson Blu-hotellet i København, hvor den norske kvinnen ble funnet drept på et hotellrom. Foto: Ekstrabladet

Mange kameraer

Ved inngangen til hotellet henger det flere kameraer, hvorav to filmer rett på ansiktene til de som går inn og ut. Også inne i resepsjonen henger det flere kameraer som dekker opp en stor flate. I heisene er det også kameraer, men det er foreløpig uklart om det er kameraer i gangen i etasjen hvor 42-åringen bodde.

Det er videoopptakene fra disse kameraene politiet nå saumfarer. De er spesielt opptatt av opptak i tidsrommet rundt klokken 20.

- Tror dere gjerningsmannen er fanget på kamera?

- Vi håper at vi finner gjerningsmannen, sier Dahl.

Han sier at de først i morgen vil ta stilling om hvorvidt overvåkingsbilder skal offentliggjøres.

LETER MED HUNDER: Politiet leter med hunder i området rundt Radisson Blu-hotellet i København etter at den norske kvinnen ble funnet død på et hotellrom. Foto: Scanpix

LES OGSÅ:Låste trolig inn drapsmannen selv

- Tilfeldig offer

Foruten det danske og norske pressekorpset som i kveld samlet seg utenfor SAS-hotellet i Amager, er det lite som gjenspeiler dramaet som utspilte seg i 20. etasje i går kveld.

- Hun sjekket inn her ved 16-tiden i går, og vi tror hun har innrettet seg på rommet for å skulle hvile deg. Vi tror hun selv lukket opp for drapsmannen, og mener at dette har skjedd i 20-tiden. Da har gjester meldt om bråk i etasjen. Vi tror dette kan stamme fra denne episoden, sier Dahl.

Han sier at politiet ikke har opplysninger om at kvinnen hadde planer om å møte noen i går kveld.

To uavhengige vitner har meldt at de hørte bråk fra etasjen ved 20-tiden etterfulgt av et kort skrik. Politiet jobber nå ut ifra en teori om at kvinnen er et tilfeldig offer, og at hun selv låste inn drapsmannen. Hun lå på gulvet på hotellrommet da hun ble funnet, og ifølge politiet bar rommet preg av en intens kamp på liv og død mellom offer og drapsmann.

Politietterforskere har i hele dag jobbet i etasjen der den norske kvinnen hadde rom. Fortsatt pågår etterforskningen for fullt, og politietterforskere kommer og går inn og ut av hotellet.

LES OGSÅ:Politiet mener kvinnen er et tilfeldig offer

Artikkelen fortsetter under bildet...

ETTERFORSKER: Politiet sikret spor på Radisson Blu-hotellet i København. Foto: Scanpix

Stump vold

Sjefen for drapsavsnittet sier at de foreløpig ikke har gjort beslag på mulig drapsvåpen, men den foreløpige etterforskningen har gitt dem et visst bilde på hva som har skjedd.

- Det kan se ut som om hun har blitt utsatt for grov stump vold mot ansiktet, sier Ove Dahl.

I danske medier er det skrevet at en kniv kan være drapsvåpenet. Den påstanden ønsker ikke Dahl å kommentere.

- Jeg ønsker ikke å komme nærmere inn på drapsvåpenet. Hun blir obdusert nå, og vi håper at vi kan få flere svar i morgen, sier han.

I ettermiddag har politiet saumfart området med hunder på jakt etter spor.

LES OGSÅ:Etterlater seg to tenåringsbarn

Kvinnen er 42 år gammel og fra Lunner i Vestoppland. Hun etterlater seg to tenåringsbarn og en ektemann.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder