New York Times-journalister savnet i Libya

Fire journalister fra den amerikanske storavisen The New York Times er savnet i Libya, opplyser avisen. En journalist fra The Guardian er satt fri.

Artikkelen er over ni år gammel

De fire journalistene, blant dem en vinner av Pulitzer-prisen, var sist i kontakt med avisen tirsdag morgen fra byen Ajdabiya.

Avisens ledelse har vært i kontakt med libyske myndigheter i Tripoli og fått forsikringer om at journalistene ville bli løslatt uskadd og umiddelbart.

En tidligere savnet journalist fra den britiske avisen The Guardian er blitt satt fri og har forlatt Libya, meldte avisens sjefredaktør Alan Rusbridge onsdag.

Trekker seg ut

I dag melder organisasjonen Leger Uten Grenser at de trekker sine hjelpearbeidere ut av Benghazi i Libya på grunn av sikkerhetssituasjonen.

- Sikkerhetssituasjonen øst i Libya gjør det umulig å reise til områder hvor mennesker har størst behov, og Leger Uten Grenser har ikke noe annet velg enn å trekke sine hjelpearbeidere tilbake til Egypt, melder organisasjonen.

Et medisinsk team å vei til Ras Lanuf, et konfliktområde med mange sårede, var ved to tilfeller tvunget til å snu. Et kirurgisk team som var på vei til Brega for å sette opp en operasjonsklinikk, måtte avbryte da frontlinjene flyttet seg østover.

Hjelpearbeiderne vil være i beredskap i Alexandria i Egypt.
Lege Morten Rostrup, som befinner seg i Tunisia, sier at Leger Uten Grenser er svært bekymret over situasjonen til menneskene som er fanget midt i voldsomme sammenstøt.

- Tross fortsatte intense kamper, ser vi at sårede blir hindret i å krysse grensen over til Tunisia. Det er helt avgjørende at folk har muligheten til å flykte fra kampsoner og søke tilflukt i trygge områder enten inne i Libya eller i andre land, sier Rostrup.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder