SKJØT DESPERADOEN: Den kvinnelige sikkerhetsvakten Jeanne Assam. Foto: REUTERS

- Det virket som det var meg, pistolmannen og Gud

(VG Nett) Sikkerhetsvakten Jeanne Assam takker Gud etter at hun trolig forhindret ytterligere blodbad ved å skyte desperadoen som allerede hadde drept tre mennesker.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Det virket som det var meg, pistolmannen og Gud, sa hun til pressen da hun skulle beskrive følelsen da hun stod ansikt til ansikt med drapsmannen som stormet inn i New Life-kirken i Colorado Springs på søndag og fyrte av våpenet sitt.

Politiet identifiserte mandag gjerningsmannen som Matthew Murray og har også slått fast at han også trolig stod bak skytingen på på internatet «Youth With a Mission» tidligere på dagen. Fire personer ble drept i skytedramaene, inkludert gjerningsmannen.

Norske Jan-Erik Honningdals tidligere romkamerat og skolevenninne var blant de som ble brutalt skutt ned og drept.

Takker høyere makter

SKUTT OG DREPT: Tiffany Johnson (26) Foto: ap

- Jeg så han komme gjennom døra. Jeg tok dekning og ventet til han kom nærmere. Så kom jeg frem fra dekningen min og identifiserte meg. Jeg oppsøkte ham og skjøt ham. Det er om lag det som skjedde, sier Assam om dramaet som oppstod da han styrtet inn i kirken.

Ifølge politiet var drapsmannen utstyrt med et automatvåpen og to pistoler og kan ha hatt over 1000 kuler med seg. Nå takker Assam høyere makter for at det var gjerningsmannen og ikke henne som gikk i bakken.

- Jeg gir æren til Gud. Og jeg sier det veldig ydmykt. Gud var med meg hele tiden mens jeg lå i dekning - dette må være Gud på grunn av at gjerningsmannen hadde mer ildkraft enn meg, sier Assam ifølge CNN.

- Tenkte aldri på å løpe

MISTET KAMERATER: Norske Jan-Erik Honningdal (24) Foto: PRIVAT

Hun sier at hun aldri tenkte på å løpe sin vei for å redde livet.

- Jeg bare visste at jeg var gitt oppgaven å avlsutte dette før det ble mye verre. Jeg ba til Den hellige ånd for veiledning, sier Assam.

Da skytedramaet oppstod var Assam på den tredje dagen av faste og bønn fordi hun ville vite Guds vilje for hva hun skulle gjøre med livet sitt.

Kirkens prest Brady Boyd kaller henne en helt som forhindret at ytterligere liv gikk tapt.

- Hun reddet trolig over hundre liv, sier han.

Fire drept

TRØSTER: Rose Lydah vedf New Life Church trøster en kvinne etter skytingen som fikk et tragisk utfall. Foto: AP

De første drapene skjedde på You With a Mission-internatet i Arvada. En mann med skjedd, mørke klær og briller kom inn i lokalet og startet en krangel med personalet om hvorvidt han kunne bo der over natten. Deretter åpnet han ild. De to ansatte Tiffany Johnson (26) Og Philip Crouse (24) døde av skadene de pådro seg.

Politiet prøvde å finne gjerningsmannen ved hjelp av hunder, men mistet sporet av ham. Om lag 12 timer senere slo han til mot New Life Church.

Der fyrte han løs mot en familie som var i eller nær bilen sin. De to søstrene Rachel (16) og Stephanie Works (18) ble drept i angrepet. Deretter tok Murray seg inn i kirken hvor han traff på Assam som var en av flere sikkerhetsvakter. Politiet undesøker nå om det var Assams skudd som drepte Murray, eller om han skjøt seg selv etter å ha blitt skadet.

DRAPSMANNEN SKUTT: Politiet skjøt og drepte søndag mannen som er mistenkt for begge skyteepisodene i Colorado. Foto: AP Foto:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder