FENGSLET: Den burmesiske opposisjonslederen Aung San Suu Kyi ble fengslet etter at en amerikansk mann svømte til boligen der hun satt i husarrest. Foto: AFP

Rettssak mot Suu Kyi for lukkede dører

Ingen utenforstående fikk være til stede da rettssaken mot den burmesiske opposisjonslederen Aung San Suu Kyi fortsatte i Rangoon torsdag.

Artikkelen er over ti år gammel

Onsdag lot militærjuntaen i Burma en gruppe utvalgte diplomater og journalister få komme inn i rettssalen. Men torsdag sa en tjenestemann at rettssaken vil fortsette for lukkede dører, uten medier og utenlandske observatører.

Aung San Suu Kyi er tiltalt for brudd på reglene for husarrest etter at den amerikanske aktivisten John Yettaw svømte over en innsjø og tok seg inn i huset hennes. Suu Kyi risikerer fem års fengsel dersom hun blir kjent skyldig.

At militærjuntaen lot utenlandske diplomater og journalister få slippe inn i rettssalen onsdag, sees på som et forsøk på å blidgjøre kritikere som hevder at regimet bruker Yettaws aksjon som en gyllen sjanse til å fortsette å holde Suu Kyi innesperret. Perioden med husarrest utløper om få dager.

Suu Kyi har sittet fengslet eller i husarrest i til sammen 13 av de siste 19 årene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder