INNLAGT HER: Mannen som har testet postivt på ebola er innlagt her, på Texas Health Presbyterian Hospital i Dallas. Foto:Mike Stone,Reuters

USA: Frykter skolebarn har blitt utsatt for ebola-smitte

HOUSTON (VG) Mannen som er smittet av ebola i Dallas, var i kontakt med flere skolebarn før han ble innlagt. Disse barna holdes nå hjemme fra skolen og overvåkes av helsemyndighetene.

  • Marianne Vikås

Artikkelen er over fem år gammel

Tirsdag ble det klart at en mann fra Dallas har testet positivt på ebola etter å ha returnert fra Liberia i Vest-Afrika, der det dødelige viruset har herjet i flere måneder.

På en pressekonferanse med Texas-guvernør Rick Perry og helsemyndighetene i delstaten onsdag, kom det frem at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

– I dag har det også kommet frem at skolebarn har vært i kontakt med mannen før han ble innlagt. Disse barna har blitt identifisert og blir nå overvåket. Foreldrene er ekstremt bekymret, sier guvernør Perry.
LES OGSÅ: Første ebola-tilfelle oppdaget i USA

Overvåkes hjemme

Han sier at disse barna nå holdes hjemme fra skolen for å unngå eventuell smitte.

Ingen av barna har vist symptomer på ebola, men utfordringen med smitten er at symptomer ikke kommer før opptil to uker etter at man er smittet. Derfor tar helsemyndighetene nå alle forholdsregler.

På pressekonferansen kom det frem at det er snakk om fem elever fra fire forskjellige skoler i Dallas-området. Det er både barne- og ungdomsskoler blant disse fire.

Det er uklart om det er snakk om den ebola-smittede mannens barn, men på pressekonferansen ble det bekreftet at alle disse barna hadde vært i hjemmet til mannen i løpet av helgen.

Samtlige av barna skal ha vært på sine respektive skoler i starten av uken, men holdes altså nå hjemme.

LES OGSÅ:Slik forbereder Norge seg på ebola

- Skremmende diagnose

De kommer til å bli holdes borte fra skolen de neste 21 dagene, melder helsemyndighetene i Texas.

I tillegg jobber myndighetene med å finne øvrige personer mannen har vært i kontakt med - og som han kan ha smittet.

– Våre tanker og bønner går til pasientens familie. Dette er en skremmende diagnose, sier sjefen for helsemyndighetene i Texas, David Lakey og fortsetter:

– Vi jobber med å identifisere folk familien har vært i kontakt med.

Før pressekonferansen ble det bekreftet at ambulansepersonellet som fraktet den ebola-smittede mannen til sykehus har testet negativt på ebola-prøver.

Mer om

  1. Ebola
  2. USA

Flere artikler

  1. Vil straffeforfølge ebola-smittet

  2. Kritisk for ebolapasient i USA

  3. Lege i New York har testet positivt på ebola

  4. USA: Sendte ebola-pasient hjem fra legevakten

  5. Fire nye personer kan ha fått ebola i Spania

  6. Høie vurderer å sende personell for å bekjempe ebola

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder