BER FINLAND TENKE SEG OM: Russland ønsker ikke en ny verdenskrig, og Vladimir Putins personlige utsending Sergej Markov ber Finland avstå fra å bli medlem i NATO. Bildet viser Vladimir Putin og Angela Merkel under fredagens D-dag markering i Normandie. Foto: AP,

Russland advarer Finland mot å bli Nato-medlem

Russofobi kan starte en tredje verdenskrig, mener Russlands president Vladimir Putins personlige utsending Sergej Markov.

Artikkelen er over fem år gammel

Ønsker Finland å starte tredje verdenskrig? Det er noe å tenke over hvis Finland ønsker å bli medlem i NATO, advarer Russlands president Vladimir Putins personlige utsending Sergej Markov.

Det finnes ikke russisk hat mot Finland, men hvis Finland blir medlem i NATO, viser det at landet har et Russland-kompleks, sier Markov, som er statsviter, til Hufvudstadsbladet.

– Hvis Finland ønsker å bli med i NATO bør dere først tenke litt. Vil dere være med og starte tredje verdenskrig? Antisemittismen startet andre verdenskrig. Russofobien kan starte en tredje. Finland er et av de mest russofobiske landene i Europa, etter Sverige og de baltiske landene, sier Markov til den finske avisen.

Han kaller russofobi i finske medier «avskyelig» og sier han har sluttet å lese oversettelser fra finske medier. Han trekker fram uttrykket «dette kan føre til at den russiske innflytelsen øker» som eksempel på det han kaller russofobi.

I det samme intervjuet spår Markov at den østlige delen av Ukraina, inkludert Donetsk, Luhansk, Charkiv, Odessa, Dnipropetrovsk og Zaporozjie kommer til å danne en ny føderasjon som skal hete Novorossija - nye Russland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder