PUNGER UT: Silvio Berlusconi har gått med på å betale ekskona Veronica Lario (på lerretet) mer enn 22 millioner kroner i måneden. Her fra en TV-innspilling i Roma i mai 2009. Foto: Afp

Berlusconi må gi ekskona 270 millioner i året

(VG Nett) Italias skandaleombruste eksstatsminister betaler dyrt for å slippe et opprivende skilsmisseoppgjør i retten.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Silvio Berlusconi (76) har nemlig gått med på å betale sin kone gjennom 19 år - Veronica Lario (56) - 30 millioner pund i året, skriver The Independent.

Det blir 270 millioner norske kroner, et beløp som må svi på pungen selv for den aldrende milliardæren og mediemogulen. Han får imidlertid beholde den enorme villaen Villa Belvedere i Macherio ved Milano, der parets tre barn har vokst opp sammen med moren.

Summen ble klar fredag etter at det ble levert inn forslag til forlik til en domstol i Milano før jul, skriver avisen.

Fikk nok

Lario ba om skilsmisse etter gjentatte episoder med utroskap fra sin 20 år eldre ektemann. Det ble store medieoppslag da Berlusconi arrangerte «audition» for å plukke ut kandidater til valget til Europaparlamentet i juni i 2009.

Undertøysmodeller og skuespillere var blant Berlusconis angivelig utvalgte kandidater. Lario ble rasende og krevde skilsmisse etter 19 års ekteskap.

Ifølge Independent var det i november 2009 at hun truet med såkalt «separazione con adebbito», som betyr at hun ville gi Berlusconi skylden for at ekteskapet gikk i oppløsning.

UNG: Noemi Letizia har hevdet å ha et forhold til Silvio Berlusconi, og at hun fikk gullsmykket hun viser frem av ham i 18-årsgave. Foto: Afp

Det var også Lario selv som beskyldte Berlusconi for å ha hatt et kjærlighetsforhold til 18-årige Noemi Letizia, noe han selv nektet for.

Dersom skilsmisseoppgjøret hadde havnet i retten ville Berlusconi dermed ha risikert at både disse og andre utenomekteskapelige forhold ville blitt brettet ut for offentligheten.

Kan bli dømt

Berlusconi har allerede måttet svare for sexkjøp av yngre jenter i retten, og kan bli dømt for kjøp av sex av en mindreårig prostituert og for å ha brukt sin posisjon til å forsøke å skjule det. Dommen er ventet i februar neste år.

Til tross for den massive stormen rundt ham, meldte eksstatsministeren for kort tid siden han vil gjøre comeback i politikken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder