COMEBACK: Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi gir seg ikke, og håper han kan komme tilbake til makten etter valget i 2013. Foto: Guiseppe Cacace/Afp

Berlusconi vil bli statsminister igjen

Til tross for sexskandaler og dom for skattesnusk håper 76 år gamle Silvio Berlusconi å få ny tillit i politikken.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den 76 år gamle mangemillionæren planlegger å stille til valg som statsministerkandidat for sitt eget parti Frihetens folk og det norditalienske Liga Nord.

Etter hardt press og med en økonomisk krise under oppseiling ble Berlusconi tvunget til å trekke seg som statsminister i fjor høst.

Men Berlusconi føler seg ikke ferdig med politikken, til tross for anklager om korrupsjon, økonomiske misligheter, forbindelser til mafiaen, dom for skatteunndragelse og tiltale for kjøp av sex fra en mindreårig.

Vil endre grunnloven

76 år gamle Berlusconi har nylig antydet at han satser på et comeback, og lørdag bekreftet han at han vil forsøke å gjenerobre makten i Roma, skriver NTB.

- Jeg stiller opp for å vinne, sa Berlusconi til journalister lørdag.

- Jeg håper å kunne gjøre det klart for det italienske folket at landet trenger en politisk bevegelse med kraft til å endre grunnloven, fortsatte han.

En rekke skandaler

I oktober i år ble Berlusconi dømt for skatteunndragelse og dømt til fire års fengsel, men fikk strafferabatt for dommen.

Italienerne skal trolig velge ny nasjonalforsamling i mars eller april neste år, men noen nøyaktig valgdato er ennå ikke fastsatt.

Italienske politikere er heller ikke blitt enige om reformer i valgloven, selv om denne loven av mange betraktes som svak.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder