Kidnappet jente (15) funnet etter ni måneder

Elizabeth Smart (15) er funnet i live - ni måneder etter at den amerikanske jenta ble bortført midt på natten av en bevæpnet kidnapper.

I ni måneder holdt han 15-årige Elizabeth Smart fanget etter å ha «giftet seg» med henne. Fra fengselet forteller Brian David Mitchell at han fortsett ser på Elizabeth som sin kone.

- Jeg vet ikke hva hun har gjennomgått, men jeg er sikker på at det må ha vært et helvete. Jeg vet bare at hun er en del av familien vår og hun er høyt elsket, sa en tydelig preget far, Ed Smart, på vei inn på politistasjonen i Salt Lake City hvor Elizabeth ble gjenforent med familien.

- Vi tror på mirakler og takker Gud for at hun er i live, uttalte onkelen Tom Smart til CNN.

Bortført i pyjamas

Den dengang 14 år gamle jenta ble bortført i pyjamas fra hjemmet i Salt Lake City 5. juni i fjor, mens foreldrene og fire brødre lå og sov. Hennes ni år gamle lillesøster Mary Katherine lå på samme rom og var det eneste vitnet til å se Elizabeth bli truet ut av senga og vekk av en mann med pistol.

Kidnappingen skaket opp hele USA.

Men Smart-familien ga ikke opp håpet. De holdt daglige pressekonferanser og organiserte omfattende leteaksjoner for at datteren ikke skulle bli glemt.

Blant annet utfra observasjonen som den oppvakte lillesøsteren Mary Katherine hadde gjort, kom en mann som en dag hadde jobbet hos den velstående mormoner-familien i søkelyset. Og i går kom tipset som førte til at jenta ble funnet og mannen pågrepet.

- Sunn og sterk

Familien sier at jenta var sunn og sterk da de endelig fikk henne tilbake etter nesten ni måneders adskillelse. Elizabeth selv ville ikke gi noen umiddelbare kommentarer til pressen.

Politiet kunne ikke umiddelbart si noe om motivet for kidnappingen. De ville heller ikke gi noen detaljer om hvor de to har oppholdt seg siden jenta forsvant. På spørsmål om politiet tror at Elizabeth ble holdt i fangenskap mot sin vilje sier politiet:

- På det nåværende tidspunkt, ja.

Parykk

Da politiet pågrep omstreiferen, som kaller seg Emmanuel, var han sammen med en kvinne som trolig er hans kompanjong. Alle de tre hadde parykker på seg, opplyser politiet.

Slektninger av Emmanuel sier at mannen ser på seg selv som en profet for hjemløse som lever i telt i fjellene utenfor byen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder