AVSLØRINGER: NSA-varsleren Edward Snowden lekket detaljinformasjon om amerikansk etteretningsarbeid og befinner seg nå i Hongkong. Bildet er fra et intervju med The Guardian tidligere denne måneden. FOTO: Reuters

Snowden siktet for spionasje

Edward Snowden, som har lekket opplysninger om omfattende overvåking av telefon- og datatrafikken til millioner av amerikanere, siktes nå for spionasje.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Ifølge Washington Post har amerikanske myndigheter i all hemmelighet utferdiget en siktelse mot 29-åringen, som tidligere jobbet for etterretningsorganisasjonene CIA og NSA.

I forrige måned tok Snowden med seg en bunke hemmelige dokumenter fra NSA-basen på Hawaii der han jobbet og flyktet til Hongkong.

Fra et hotellrom har han siden avslørt hvordan NSA gjennom sitt PRISM-program har drevet omfattende overvåking av tele- og datakommunikasjonen til millioner av amerikanere.

Overvåkingen skjedde blant annet ved at NSA fikk tilgang til dataservere hos Facebook, Google, Microsoft og Apple, samt mobiltelefondata fra selskapet Verizon.

Ifølge Washington Post har amerikanske myndigheter bedt Hongkong om å pågripe Snowden, som har fortalt at han ønsker asyl på Island.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder