REGISSØR: Reed Morano. Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Avbryter planer om innspilling i protest mot abortlov

Hun står bak suksess-serien «The Handmaid’s Tale». Nå stopper regissøren planene om innspillingen av sin nye serie i Georgia i mot protest delstatens nye abortlov.

En rekke amerikanske delstater har den siste tiden strammet inn sine abortlover.

Georgia, Kentucky, Ohio og Mississippi er blant statene som har vedtatt «fosterhjerteslag-loven», som gjør det ulovlig med abort etter at det er mulig å kjenne hjerteslag hos fosteret.

I Alabama har de vedtatt USAs strengeste abortlov – der det vil bli et nærmest totalforbud mot abort.

les også

Se den prisvinnende dokumentaren: Abort-krigen som splitter USA

Pluss content

Nå avbryter Amazons nye seriesatsing «The Power» planene om å spille inn deler av serien i Georgia.

– Vi har ikke noe problem med å stoppe hele prosessen umiddelbart. Det er uaktuelt å bruke penger på å filme i den delstaten, sier regissør Reed Morano til Time Magazine.

les også

Tusenvis deler sin aborthistorie etter Alabamas abortforbud

Morano, som blant annet er regissør for «The Handmaid’s Tale» og «Billions», skulle etter planen lete etter mulige innspillingssteder i Georgia denne uken.

– Vi føler vi må stå opp for kvinners rettighet til å velge hva som skjer med kroppene deres. Det var ikke en enkel avgjørelse, men vi er sikre på at det er den rette avgjørelsen akkurat nå, sier produsentene Jane Featherstone og Naomi De Pear ifølge CBS.

Kan tape milliarder

Det siste tiåret har Georgia, ifølge Time Magazine, håvet inn over én milliard dollar i skatt fra filmindustrien. Det tilsvarer 8,8 milliarder kroner.

«Stranger Things», «The Hunger Games», «Black Panther» og «Avengers: Infinity War» er blant prosjektene som har blitt filmet i delstaten.

Oppfordret til boikott

Tidligere ble det kjent at skuespiller Alyssa Milano har skrevet et åpent brev til guvernør Brian Kemp, der hun sammen med en rekke andre skuespillere sier de ikke ønsker å jobbe i Georgia som følge av den nye abortloven.

les også

Abort-protest: Stjerne oppfordrer til sex-streik

Totalt 50 skuespillere har signert brevet, blant dem Ben Stiller, Amy Schumer og Uzo Aduba.

Busy Philipps har også gått hardt ut mot de nye lovene:

– Jeg vet at folk har veldig sterke følelser rundt abort. Bare la meg si dette – kvinner og legene deres er i den beste posisjonen til å gjøre informative valg om hva som er best for dem. Ingen andre, ingen, sa hun på sitt eget talkshow tidligere i mail.

I tillegg har flere selskaper gått ut og sagt at det ikke vil være aktuelt å filme fremtidige prosjekter i delstaten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder