Far og sønn dømt for hasjsmugling til Norge i hestetransporter

En dansk 46-åring og hans 25 år gamle sønn er i en tingrett i Danmark dømt til fengsel for å ha smuglet 1,7 tonn hasj, blant annet til Norge.

NTB-Ritzau

Da spansk politi fant 600 kilo hasj på et lager i Malaga i 2017, fant de også dokumenter som ledet politiet på sporet av de to danskene, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Tirsdag ble faren dømt til seks års fengsel i retten i Glostrup for å ha håndtert 1,7 tonn hasj. Sønnen ble dømt til fem års fengsel for å ha håndtert 900 kilo av det forbudte stoffet.

De vurderer nå om de vil anke dommen til Østre Landsret.

Les også: Narkotikaaksjon mot mindreårige: Hentes på skolen

Det danske politiets spesialenhet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) etterforsket saken, som førte til at de to mennene ble pågrepet sammen med flere andre personer 25. oktober i fjor.

Etterforskningen avdekket at hasjen som ble funnet på et lager i Sør-Spania, skulle sendes til Danmark med lastebil, opplyser SEØ i en pressemelding. Politiet avdekket videre at det tidligere hadde vært to forsendelser med store mengder hasj fra Spania til Danmark.

Fra Danmark kjørte sønnen ifølge SEØ i fjor i alt 360 kilo hasj til Norge, gjemt i hestetransporter og fordelt på fire turer. SEØ mener at også faren var involvert i disse transportene.

Les også: Siktet for å smuglet 150 kilo hasj fra Danmark i seilbåt

Tirsdagens dommer er de siste i et sakskompleks der fire menn tidligere i år ble dømt til i alt ni års fengsel i tre forskjellige saker, ifølge Ritzau.

– Det er i dag blitt satt et fint punktum i saken, sier aktor Michael Aagard, som roser etterforskningsarbeidet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder