TIL KAMP: Hackergruppa Anonymous hevder å ha publisert privat informasjon om Donald Trump. Foto: Joe Skipper Reuters

Anonymous trapper opp nettkrigen mot Trump

Hackergruppa Anonymous er gått til kamp mot Donald Trump og hans forsøk på å bli republikanernes presidentkandidat. Blant annet hevder hackerne å ha publisert milliardærens telefon- og personnummer.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tidligere i uken varslet gruppa gjennom en video at deres kyberkrig mot Trump er i gang. Og torsdag publiserte den en rekke opplysninger på nettet som angivelig inneholder den kontroversielle kandidatens personnummer, private telefonnummer, private adresse og informasjon om alt fra hans agent og advokater til hans foreldre og barn, skriver Dagbladet , som siterer flere amerikanske medier, deriblant CBS.

Anonymous hevder også at de vil stenge flere av Trumps valgkampsider 1. april. De oppfordrer «hackeraktivister» til å hjelpe til.

Les også: Dette kan stanse Trump

– Dette er ikke en advarsel. Det er en erklæring om full krig, sier en maskert person i videoen.

Blant årsakene til at Anonymous har utpekt Trump som sin fiende er hans mange kontroversielle utspill om muslimer og mexicanere, samt det gruppen beskriver som en «hatefull kampanje».

Ifølge CBS har Trumps team foreløpig ikke kommentert dataslippet fra Anonymous. Det er heller ikke bekreftet at det faktisk er Trumps personnummer og private telefonnummer som er publisert av hackergruppa.

Fikk du med deg? Mot mulig landsmøtekaos for republikanerne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder