DØDE UNDER ANGREPET: Faren Sean Copeland (51) og sønnen Brodie (11) ble drept under terrorangrepet i Nice. Her er de sammen på baseballtrening for klubben Hill Country Baseball, nær Austin i Texas, USA. Foto: Heather Copeland Twitter

Amerikansk far (51) og sønn (11) blant de drepte i Nice

NICE (VG) Sean Copeland (51) og sønnen Brodie (11) fra Texas ble drept under terrorangrepet i Nice.  – Ingen fortjener en slik skjebne, skriver baseballklubben der Brodie spilte.

  • Geir Molnes
  • Claes Frisk
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De var på ferie i Frankrike da tragedien inntraff.

«I kveld ber vi om at alle i HC-familien ber for familien Copeland. I ettermiddag ble vår egen Brodie Copeland, i tillegg til faren Sean Copeland, drept under terrorangrepet i Nice i Frankrike», skriver Hill Country Baseball på Facebook, der Brodie spilte.

DØDE: Brodie Copeland (11) ble drept under terrorangrepet i Nice. Foto: Privat Hill Country Baseball

Torsdag kveld feiret Frankrike sin nasjonaldag. Dagen endte på tragisk vis, da en 31 år gammel fransk-tunisisk mann meide ned og drepte minst 84 mennesker, med en lastebil i Nice.

FÅ OVERSIKT: Dette vet vi om angrepet

UD: Har gjort rede for alle nordmenn

SE DIREKTESENDINGER GJENNOM DAGEN: Siste nytt om terrorangrepet

Det er nå bekreftet av familien at faren Sean Copeland (51) og sønnen Brodie (11) er blant de drepte, skriver ABC News. De er fra Austin-området i Texas i USA.

«Ingen fortjener en slik skjebne, spesielt ikke en slik vidunderlig familie. Dere er i våre hjerter, tanker og bønner. Hvil i fred, Brodie og Sean, dere vil bli husket av mange.», skriver Baseball-laget i oppdateringen.

Facebook-siden til baseballklubben overstrømmes nå av kondolanser og støtte til familien fra folk som kjenner dem.

– Jeg er i totalt sjokk! Dette er noen av de beste folkene jeg har hatt privilegiet av å kjenne. Dere vil definitivt bli savnet, Sean og Brodie, skriver en av dem.

FAR OG SØNN: Faren Sean og sønnen Brodie Copeland. Foto: Heather Copeland Twitter

Heather Copeland, niesen til Sean Copeland og kusinen til Brodie skriver på Twitter at hun ikke klarer å finne de rette ordene for å beskrive det som har skjedd.

– I dag var en veldig tragisk dag for min familie. Min onkel Sean og fetteren min Brode Copeland ble drept i dag i et terroristangrep i Nice, mens de var på ferie. En stor lastebil kjørte over og drepte minst 80 folk, og skadet over 100. Værs så snill å hold familien min og andre som er rammet i deres bønner, skriver hun.

To barn døde på operasjonsbordet

ANGREP: Stephanie Simpson som er kommunikasjonsdirektør ved barnesykehuset Lenval i Nice, sier til VGs reporter at to barn døde på operasjonsbordet i natt, som følge av terrorangrepet. Foto: Claes Frisk VG

Stephanie Simpson, som er kommunikasjonsdirektør for barnesykehuset Lenval i Nice, sier til VGs reporter på stedet at 39 barn mellom 0 og 18 år ble innlagt på deres sykehus etter terrorangrepet i Nice. Hun bekrefter at 37 av disse overlevde natten, mens to døde på operasjonsbordet.

– Noen gråt, noen var helt stille og noen gikk bare rundt. Det var vondt å se, sier Simpson.

Hun forteller videre at alt personell ble kalt inn klokken 23.00 i går kveld. Det ble også satt opp et eget kriseteam for å hjelpe de traumatiserte foreldrene.

– Et av barna som døde i natt var en nær bekjent av en av sykepleierne, det var meget hardt for henne å se den lille piken dø på operasjonsbordet, sier Stephanie Simpson.

Andre skadde ble i natt raskt overført til de to andre sykehus i Nice. Selv var Stephanie Simpson nær ved å bli et av ofrene, men etter å ha sett deler av deler av fyrverkeriet bestemte hun seg for å gå før slutten fordi det begynte å regne. Det kan ha reddet livet hennes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder