JOBBER IHERDIG: Redningsarbeidere står på og leter etter de savnede etter snøskredet i Italia. Foto: Corpo Nazionale Soccorso Alpino AP

Dødstallet stiger etter snøskredet i Italia

12 personer er bekreftet omkommet etter snøskredet som raserte et høyfjellshotell i den italienske Abruzzo-regionen forrige uke. 17 personer er fortsatt savnet.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I løpet av natten har redningsmannskaper lokalisert ytterligere fem omkomne i den snødekte hotellbygningen. Hjelpearbeidet fortsetter videre tirsdag i håp om å finne personer som fortsatt kan være i live, seks dager etter skredet som gikk onsdag forrige uke.

Elleve personer er så langt funnet i live etter skredet som traff Hotel Rigopiano, et firestjerners skihotell i småbyen Farindola i Abruzzo-regionen i det sentrale Italia.

Mandag ble tre hvite fårehundvalper reddet ut av hotellbygningen. Valpene ble funnet under snømassene mandag og ga letemannskapene nytt håp om å finne flere overlevende. Fabio German, en talsmann for brannvesenet, sier de tre valpene har vist at det er mulig å overleve under snømassene.

OVERLEVDE: Valpene på en måned ble funnet fire dager etter det voldsomme snøskredet i den italienske Abruzzo-regionen. Bildet er tatt før ulykken. Foto: AP

Samtidig understreker redningsmannskapene at de tre valpene ble funnet i et rom langt unna der de antar at de savnede kan ha oppholdt seg.

Les hva som skjedde: Italienske medier: 30 fryktes omkommet etter massivt snøskred

Elleve personer er så langt funnet i live etter skredet som traff Hotel Rigopiano, et firestjerners skihotell i småbyen Farindola i Abruzzo-regionen i det sentrale Italia.

Les mer: Overlevde snøskredet, mens kona og to barn ligger fortsatt begravet.

Italienske myndigheter vil etterforske snøskredulykken som uaktsomt drap. Bakgrunnen er at alarmsentralen brukte lang tid på å reagere etter at nødmeldingene ble meldt inn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder