LETER: Politiet jakter på de ti fangene som rømte fra et fengsel i Mexico onsdag morgen. Foto: Alonso Cupul/EPA

Farlige fanger rømte fra fengsel i Mexico

Ti fanger rømte fra et fengsel i byen Cancún i Mexico onsdag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fangene skal ha banket opp en vakt før de hoppet over muren, og ifølge vitner rømte tre av de videre i en taxi hvor de også skiftet klær, melder det australske nettstedet ABC.

Myndighetene sier ifølge nettstedet ENCA at fengselets sikkerhet har blitt trappet opp etter hendelsen.

Cancún er et populært turistmål for amerikanere. Det aktuelle fengselet ligger i et tett befolket boligområde, men er et godt stykke unna hotellområdet i byen.

VGTV: Narkobaron rømte fra fengsel i Mexico – her endte flukten

Ikke første gang

Ifølge nyhetsbyrået AFP omtaler en ikke navngitt talsperson i delstaten rømlingene som svært farlige. Fangeflukten er den siste i en rekke skandaler som ryster det meksikanske fengselsvesenet.

Forrige måned rømte tre fanger under et opprør like utenfor hovedstaden Mexico City. Flere fanger og politimenn ble skadet i opprøret, hvor det også hadde pågått skyting.

Den største rømningen i landets historie fant sted i september 2012 i et fengsel ved den nordlige grensebyen Piedras Negras, da 132 fanger rømte.

I 2009 rømte 53 fanger rett foran øynene på fengselsvaktene.

Flere rømninger: Masseflukt fra meksikansk fengsel

Dårlige forhold

Ifølge den britiske avisen Mirror er meksikanske fengsler overfylte med gjengmedlemmer, og vold er en daglig virkelighet for mange fanger.

En rapport av den nasjonale kommisjonen for menneskerettigheter i Mexico har tidligere funnet at forholdene i fengslene kan være livstruende. Lite plass og dopavhengige fanger er noe av det som gjør at mange forsøker å stikke av. Mangel på sikkerhet og kontroll er heller ikke uvanlig, blant annet fordi fengslene ofte er bemannet med dårlig trente, underbetalte og korrupte betjenter.

I februar ble flere titalls fanger drept etter et stort fengselsopprør i Mexico som førte til skudd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder