Eksplosjonen i Daallo Airlines-flyet: Mann som ble sugd ut av flyskrog skal ha vært selvmordsbomber

Etterforskere tror en selvmordsbomber sto bak eksplosjonen om bord i passasjerflyet som tirsdag denne uken måtte nødlande i Mogadishu. Én person omkom og to ble skadet.

Publisert:

Nå mener etterforskere at mannen som ble sugd ut av flyskroget i forbindelse med eksplosjonen var en selvmordsbomber, melder Wall Street Journal.

Avisen siterer en diplomat som skal ha kontakt med etterforskerne, som forteller at mannen kom seg forbi sikkerhetskontrollen på flyplassen i Mogadishu ved å sitte i rullestol. Mannen skal deretter ha fått hjelp til å komme seg om bord i flyet, og over i et eget sete.

Kort tid etter avgang skal mannen ha detonert en bombe, før han ble sugd ut av hullet i skroget, ifølge WSJ.

VGTV: Drama i luften etter eksplosjon i passasjerfly

74 personer om bord

Eksplosjonen skjedde inne i kabinen i Daallo Airlines-maskinen i 3.000 meters høyde da det var på vei mot Djibouti etter å ha tatt av fra Mogadishu tirsdag. Flyet tok fyr og returnerte til Mogadishu der det nødlandet på flyplassen i den somaliske hovedstaden.

Det var 74 personer om bord i flyet.

Ifølge det finske nyhetsbyrået FNB fikk en eldre finsk mann om bord alvorlige brannskader og er lagt inn på sykehus i den somaliske hovedstaden. I tillegg ble ytterligere en person skadd.

Onsdag uttalte en kilde i Washington at etterforskere mistenkte islamistgruppen al-Shaabaab for å stå bak eksplosjonen.

NØDLANDET MED HULL: Video fra hendelsen viser at passasjerene søkte tilflukt bak i flyet etter at en eksplosjon lagde dette hullet i flyskroget. Foto: AWALE KULLANE/AP Foto: ,

Al-Shabaab har tidligere utført flere terrorangrep i Somalia og Kenya, men ingen har hittil tatt på seg ansvaret for hendelsen.

Les også: Flyplass-ansatte slår alarm om sikkerheten etter Sinai-styrten

Bekrefter funn av eksplosiver

Den serbiske avisen Blic gjenga onsdag en uttalelse fra flyets 64 år gamle serbiske pilot som også mener eksplosjonen, som blåste et hull på en meter i diameter på den ene siden av flyet, ble forårsaket av en sprengladning, ifølge NTB.

Onsdag fortalte direktøren i Daallo Airlines at etterforskerne hadde funnet spor av eksplosiver på flyet, men at det var for tidlig å konkludere.

Les også: Britisk fly styrte unna rakett over Egypt

Den islamistiske opprørsgruppen al-Shabaab har tidligere rettet angrep mot militærfly i Somalia, men så langt ikke mot passasjerfly.

– Jeg hørte et veldig høyt smell. Eksplosjonen rev et stort hull i en del av flyet, og så sa en annen passasjer til meg at en person forsvant gjennom hullet og falt mot bakken, sa en av passasjerene.

NØDLANDET: Dette passasjerflyet fra somaliske Daallo airlines måtte tirsdag nødlande med et stort hull i skroget etter det etterforskerne nå mener var en selvmordsaksjon. Foto: AP Foto: ,

Les også: Verdens blodigste konflikter har blitt mer blodig

Les også: Autumn (16) overlevde flystyrt

Les også: 10 grep som kan øke sjansene til å overleve flykrasj

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder