Obama ber om unnskyldning for bombing av sykehus

President Barack Obama har ringt Afghanistans president Ashraf Ghani og lederen for Leger Uten Grenser og bedt om unnskyldning for bombeangrepet som rammet sykehuset i Kunduz.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Obama kondolerte Ghani da de to snakket sammen, opplyser Det hvite hus.

Minst 22 mennesker ble drept da sykehuset til Leger Uten Grenser i den afghanske byen Kunduz ble rammet av et bombeangrep i helgen. Det amerikanske militæret har innrømmet at de gjennomførte luftangrep i området.

– Når vi gjør en feil, er vi ærlig på det. Vi erkjenner det og unnskylder når det er nødvendig, slik presidenten gjorde i dette tilfellet, sier pressetalsmann for Det hvite hus, Josh Earnest, under en pressebriefing onsdag.

Overlevende etter sykehusbombingen: – Det var grusomt. Pasienter brant i sengene sine

Luftangrepene pågikk ifølge MSF i over en time med omtrent et kvarters mellomrom. Hjelpeorganisasjonen sier den gjentatte ganger har sendt sykehusets nøyaktige GPS-koordinater til Kabul og Washington, senest tirsdag forrige uke.

Både NATO og det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon har innledet sine respektive granskninger av luftangrepet. I tillegg er en tredje gransking, et samarbeid mellom afghanske og amerikanske myndigheter, innledet.

VG mener: Tragedien i Kunduz

Ifølge politi og innbyggere gjenerobret afghanske styrker mesteparten av Kunduz mandag. Nattens angrep tyder imidlertid på at sikkerhetsstyrkenes kontroll over provinshovedstaden er begrenset.

Les også: Her kjører Taliban rundt i stjålne hjelpearbeid-biler

Taliban inntok byen 28. september. Det var første gang siden regimet ble styrtet at Taliban fikk kontroll over en større by.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder