Bill og Melinda Gates avslutter ekteskapet. Foto: NTB

Bill og Melinda Gates går fra hverandre

Milliardær Bill Gates og kona Melinda går fra hverandre. Det melder ekteparet selv på Twitter mandag kveld.

Av 

Stella Bugge

Publisert:

– Etter lang tids overveielse og mye arbeid med forholdet vårt, har vi tatt beslutningen om å avslutte vårt ekteskap. Vi har de siste 27 årene oppdratt tre fantastiske barn og bygget en stiftelse som jobber over hele verden for å gjøre det mulig for alle mennesker å leve sunne, produktive liv, skriver Bill (65) og Melinda (56) Gates på hans Twitterkonto.

Ekteparet har vært gift siden 1994.

– Vi fortsetter å dele troen på dette oppdraget og vil fortsette å jobbe sammen i stiftelsen, men vi tror ikke lenger at vi kan vokse sammen som et par i den neste fasen av livene våre, skriver de videre og ber om rom og privatliv for familien.

Bill og Melinda Gates har en sønn og to døtre.

Bill Gates er amerikansk dataprogrammerer, businessmann og filantrop. Han er mest kjent for å være blant grunnleggerne av Microsoft Corporation.

Melinda Gates har utdannelse innen datateknologi og økonomi. I 1987 begynte hun å jobbe i Microsoft. Det var der det kommende ekteparet først møttes.

Sammen driver de en av verden største filantropiske stiftelser: The Bill and Melinda Gates Foundation. Det siste året har de blant annet donert over 315 millioner amerikanske dollar i kampen mot coronaviruset, skriver Washington Post.

Paret datet i omtrent et år før de forstod at de var kommet til et veiskille: ekteskap eller brudd, skriver CNBC. Det ble ekteskap: I 1994 giftet paret seg på Hawaii.

I en Netflix-dokumentar som kom for et par år siden, forteller Melinda at Bill hadde skrevet opp fordelene og ulempene med ekteskap på en tavle.

Det var kanskje ikke det mest romantiske å gjøre, men viser at han reflekterte over avgjørelsen, skriver CNBC.

– Jeg tok ideen om ekteskap veldig seriøst, sier Gates ifølge Netflix dokumentaren som forteller historien om hvordan de traff hverandre.

– Ikke spontant nok

Første gangen var på en middag i forbindelse med jobben og Bill foreslo at Melinda skulle bli med ham og en gjeng andre ut og danse etterpå. Men den kvelden hadde Melinda allerede andre planer. Noen måneder senere traff de hverandre tilfeldigvis på parkeringsplassen.

Bill spurte om de skulle gå ut sammen to uker senere.

– To uker! Jeg sa det er ikke spontant nok for meg. Ring meg to dager i forveien eller noe sånt. En time senere ringte han meg hjemme i leiligheten og sa «er dette spontant nok for deg», forteller Melinda.

Som følge av suksessen med Microsoft regnes Gates som en av verdens rikeste personer. I en årrekke toppet han denne listen, men er nå forbigått av blant andre grunnleggeren av AmazonJeff Bezos.

Se bilder fra parets tidligere Norgesbesøk i bildegalleriet under.

Han har vært selskapets største aksjonær og ble milliardær i 1986. De siste årene har han trukket seg mer og mer ut av Microsoft. Inntil i fjor satt han i styret i selskapet.

Nummer fire på Forbes liste

Bill Gates står som nummer fire på Forbes liste over milliardærer i 2021, med 124 milliarder dollar.

Men selv om ekteparet har mer enn nok penger, kommer ikke barna til å arve hele formuen. Det gjorde Bill Gates klart i et Reddit AMA (Ask me anything). Og familien forsøker å leve et nøkternt liv selv om de bor i en luksuriøs bolig.

Les også: Disse arvingene kan se langt etter milliardene

– Jeg tar oppvasken hver kveld, sa Bill Gates ifølge Reddit AMA i 2014.

De siste årene har ekteparet Gates konsentrert seg om sitt filantropiske arbeid. Filantropi er ifølge Store norske leksikon å drive veldedighetsarbeid motivert av uselvisk nestekjærlighet, uten å tenke på økonomisk gevinst.

Sammen med Warren Buffett etablerte ekteparet i 2010 Giving Pledge. Ideen er en ny standard blant verdens ultrarike, der de offentlig kunngjør at de vil gi bort store deler av verdiene sine til filantropiske prosjekter.

Publisert:

Mer om

Bill Gates

Microsoft

Skilsmisse

Flere artikler

 1. Bill og Melinda Gates skal ha blitt enige om avtale før de annonserte skilsmissen

 2. «Bridgerton»-stjernen etter exit: – Kjærligheten er ekte

 3. Jim Steinmans dødsårsak er klar

 4. Rockelegenden Jim Steinman døde brått

 5. Trumps luksusproblem

Fra andre aviser

 1. Bill og Melinda Gates skal skille seg

  Bergens Tidende
 2. Bill og Melinda Gates skal ha blitt enige om avtale før de annonserte skilsmissen

  Bergens Tidende
 3. Melinda Gates fikk aksjer verdt over 15 milliarder kroner

  Bergens Tidende
 4. Warren Buffett er verdt mer enn 100 milliarder dollar

  Bergens Tidende
 5. Tek-selskapene falt tungt på Wall Street

  Bergens Tidende
 6. Rekordmange dollarmilliardærer på Forbes liste: – De veldig, veldig rike ble veldig, veldig mye rikere

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no