NY FYR: Denne frosken, som lever i regnskogen i Indonesia, har du neppe sett før. Foto: AP Photo/National Geographic, Tim Laman

Forskere fant Pinocchio-frosk

(VG Nett) Nesa vokser, men ikke når han lyver.

Forskere i Indonesia har offentliggjort bilder av en rekke nye arter, blant annet en trefrosk med Pinocchio-nese.

Som Disney-figuren har frosken en nese som vokser. Mens tredokkas ansiktspryd vokste når han løy, er det trolig et ønske om kontakt med det motsatte kjønn som får froskens nese til å blåse seg opp.

Les flere dyresaker på VG Netts samleside.

Det tror i hvert fall froskeforskerne.

Størrelsen teller

- Dette er en frosk som går opp i trærne og legger egg på undersiden av blader. Hannens nese blåser seg trolig opp for å komme i kontakt med det motsatte kjønn, sier forsker Leanne Alonso til CNN.

For froskefrøknene er det med andre ord størrelsen som teller.

Saken fortsetter under bildet!

SORT/HVITT: Denne sommerfuglen er en av de nye artene forskerne har funnet. Foto: REUTERS / National Geographic / Henk van Mastrigt

Stor regnskog

Av de andre artene som har blitt verifisert som nye, finnes blant annet en blomsterflaggermus som drikker nektar fra regnskogen. I tillegg har forskerne funnet en svart og hvit sommerfugl og en ny, liten mus som trives i trærne.

Les også:Unik fisk funnet i Sverige

Funnene har kommet etter en forskningstur til Foja-fjellene i Indonesia.

- Dette området har trolig den største andelen av arter vi aldri før har sett. Det er så isolert, og hver gang vi drar dit finner vi nye arter, sier Alonso.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder