DREPT: Drapet på australske Justine Damond vakte internasjonal oppsikt. Her er hun på et bilde fra 2015. Foto: Handout via Reuters

Politimann siktet for drapet på Justine (40) i USA

Justine Damond ble skutt etter å ha ringt politiets nødnummer. Nå er politimannen siktet for drap.

  • NTB
Publisert:

Politibetjenten Mohamed Noor skjøt og drepte den australske statsborgeren i Minneapolis i delstaten Minnesota den 15. juli i fjor.

40-åringen hadde ringt til politiets nødnummer for å melde om en mulig voldtekt i nabolaget. Hun var ubevæpnet da hun ble skutt idet hun gikk mot politibilen som rykket ut til stedet.

les også

Mann (28) ble drept av politiet etter falskt nødanrop

– Fra den korte tiden mellom da Damond gikk mot patruljebilen, til betjent Noor avfyrte det dødelige skuddet, er det ikke noe bevis for at Noor møtte på noen trussel som rettferdiggjorde hans beslutning om å bruke dødelig makt, sier aktor Mike Freeman i Hennepin County tirsdag.

PROTEST: Flere hundre personer deltok i en demonstrasjon i Minneapolis like etter drapet. Foto: Aaron Lavinsky /Star Tribune via AP

Drapet vakte internasjonal oppsikt, kostet den lokale politisjefen jobben og fikk politidistriktet til å stille krav om at betjentenes kroppskameraer alltid må være påslått.

les også

Politimann frikjent for drap: – Noe av det verste jeg har sett

Noor har vært i lønnet permisjon siden skytingen. Han har ikke uttalt seg offentlig om saken og har avvist å svare på spørsmål fra etterforskerne.

Han overga seg selv for politiet etter at en arrestordre ble utstedt mot ham tirsdag. Hans advokat bekrefter pågripelsen, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

Hun er langt fra den første som er skutt av amerikansk politi:

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder