Sky News: Dobbeltagentens datter ligger i koma

Dobbeltagenten Sergei Skripal (66) og hans datter Yulia (33) ble forgiftet med nervegift, og forsøkt drept, opplyser britisk kontraterrorpoliti.

Artikkelen er over to år gammel

Konklusjonen om at de har blitt eksponert for nervegass kommer frem etter at det har blitt gjennomført kjemiske og medisinske undersøkelser, opplyser leder for det britiske kontraterrorpolitiet, Mark Rowley, under en pressekonferanse onsdag kveld.

Skripal og hans datter ble søndag funnet bevisstløse utenfor et kjøpesenter i Salisbury. De er innlagt på sykehus og kjemper fortsatt for livet.

Sky News melder sent onsdag kveld at Yulia ligger i koma. Det samme gjør politimannen som først kom til stede for å få liv i dem.

Foreløpig er det uvisst hvem som skal ha forsøkt å ta livet av dem. Det er heller ikke kjent hva slags nervegass som har blitt brukt, men de mest vanlige er VX og Sarin, skriver The Guardian.

Begge giftene regnes for å være noen av verdens farligste.

les også

Putin truet russiske dobbeltagenter

les også

BBC: Eksspion Sergei Skripal funnet bevisstløs sammen med sin datter

LIVLØS: Yulia (33) var besøk hos faren sin Sergei Skripal i England da hun ble forgiftet sammen med ham. Foto: TT / NTB scanpix

Klaget på kløe og pustevansker

Flere helsepersonell og to politifolk har samtidig blitt lagt inn på sykehus etter at de klagde på kløe i øyene og problemer med pusten. De hadde alle vært i kontakt med Skripal og Yulia søndag ettermiddag. De fleste er skrevet ut av sykehuset nå, bortsett fra politimannen som nå ligger i koma.

Politiet har blant annet sperret av område rundt en pizzarestaurant og en pub, der 66-åringen og hans datter skal ha vært søndag ettermiddag. Ansatte som jobber i området har også blitt sjekket av helsepersonell.

les også

Livsfarlig å bli regimekritiker i Russland

les også

Rapport: Putin ga trolig klarsignal til Litvinenko-drapet

BEVISSTLØS: Den tidligere russiske agenten Sergei Skripal (66) ble funnet bevisstløs på en benk i Salisbury i England søndag. Foto: YURI SENATOROV / Kommersant Photo

Russland nekter skyld

Skripal ble utlevert til Storbritannia i en spionutveksling i 2010. Han ble dømt for spionasje og utlevering av russiske agenter til britisk etterretning i 2006.

Media spekulerer i om russisk etterretning står bak forgiftningen av Skripal og hans datter. Russiske myndigheter nekter imidlertid for å ha noe med dette å gjøre.

Maria Zakharova, pressetalskvinne i det russiske utenriksdepartementet sier at det er «grunnløse påstander» om at Moskva skulle være involvert. Hun mener britene driver en kampanje for å sverte Russland, skriver Tass.

– Det som skjedde med Skripal har umiddelbart blitt brukt for å fyre opp under den antirussiske kampanjen i vestlige medier. Anklagene har til hensikt å forverre forholdet mellom Storbritannia og Russland, sier hun.

Angrepet på Skripal og hans datter etterforskes av kontraterrorpolitiet.

ETTERFORSKNING: Polititelt har blitt satt opp like ved kjøpesenteret der eksspionen og hans datter ble funnet bevisstløse søndag ettermiddag. Personene i hvite klær og maske er etterforskere. Foto: Steve Parsons / TT / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder