FÅR KRITIKK: Forsvarsminister Donald Rumsfeld får sterk kritikk fordi han har brukt en maskin til å signere brevene til familiene som har mistet noen i Irak. Foto: EPA

Raser over Rumsfelds signatur

(VG Nett) USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld kritiseres av de etterlatte til ofrene fra krigen i Irak.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Ifølge amerikanske medier får forsvarsdepartementet sterk kritikk fordi Donald Rumsfeld har brukt en maskin til å signere kondolansebrev til familiene til soldater som er drept i Irak.

Kritikerne mener det er nok et tegn på ministerens ufølsomme og nedlatende holdning overfor livene som har gått tapt i Irak.

Fra Washington rapporteres det nå om at Rumsfeld skal plukke opp pennen for å signere brevene slik blant annet presidenten gjør. George W. Bush signerer nemlig alltid sine brev personlig.

- I fremtiden skal jeg signere hvert eneste brev, sier forsvarsministeren, ifølge Sky News.

- Jeg er dypt takknemmelig for alle brevene jeg har mottatt fra familiene til dem som har blitt drept under tjenestegjøring for vår nasjon, og jeg erkjenner og respekterer deres personlige tap, sier han.

Mer enn 1300 amerikanske soldater er drept i Irak siden krigen startet i mars 2003.

Også sist uke fikk forsvarsministeren sterk kritikk. Da kom det frem at Donald Rumsfeld ville utrede muligheten for en propagandakampanje. Svaret kom i en 74-siders hemmelighetsstemplet rapport.

Rumsfeld fikk også høre det i slutten av november. Da ble han saksøkt for tortur. En menneskerettighetsgruppe og fire irakere mener Rumsfeld er ansvarlig for tortur som skal ha pågått i Abu Ghraib-fengselet i Irak

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder