SJOKK: - Det er veldig trist. De så jo så lykkelige ut, sier Tea Wolf (77), som bor like ved Schanckenberg slot i Møgeltønder. Foto: HARALD HENDEN

- Hun har gått lei

KØBENHAVN (VG) Sjokkerte dansker føler sympati med prinsesse Alexandra og mener prins Joachim må bære skylden for skilsmissen.

  • Kim Riseth
  • Ida Ellisif Knutsen
  • Stig Tore Laugen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Det var ingen tvil om hva som opptok danskene i går. Og det er heller ingen tvil om at prinsese Alexandra er svært skattet av vårt nabofolk.

- Moden, voksen, søt, deilig, klok, dyktig og pliktoppfyllende. De positive adjektivene haglet over kafebordet da fire venninner i går diskuterte prinsesse Alexandra og hennes rolle i det danske kongehuset. Og damene var ikke i tvil om hvorfor eksteskapet sprakk:

- Hun har blitt lei og sagt fra. Og det har vi forståelse for, hun virker meget sympatisk og kan nå få leve sitt eget liv, fastslo Birthe, Tine, Kirsten og Susanne.

I en pølsebod i Nyhavn satt Paul Pomykala og ristet på hodet av det hele.

- Hun er alle tiders og en god ambassadør for Danmark. Nå minner det mer om tilstanden i det engelske kongehuset, mente pølseselgeren, noe de fire venninnene i Købehavns gågate Strøget var helt enige i. De hadde lite pent å si om hvordan de oppfatter prins Joachim:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder