Syv barn syke av klorutslipp i svensk basseng

(VG Nett) Syv barn ble akutt syke da det ved et uhell ble sluppet ut konsentrert klor i et basseng på en svensk campingplass.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Ulykken skjedde i går ved ett-tiden på Löttorps Camping på Øland. Mange barn var i og ved bassenget da de plutselig begynte å hoste voldsomt, skriver svenske Expressen.

- Noen fikk panikk da ikke fikk puste og begynte å hyperventilere, noen av de som svelget vann fikk krampe i magen, sier Zizzi Widäng som er plass-sjef på campingen.

Grunnen til ulykken var at en ansatt ved campingen hadde glemt å skru igjen kranen etter å ha regulert vannivået i bassenget.

-Det var for mye vann i bassenget og når vi skulle tømme ut en del satte det seg kjemikalier i røret. Når vi satte i gang systemet igjen ble dette spylt ut i bassenget, forklarer Widäng til VG Nett.

Kjemikaliet det er snakk om er natriumhypoklorid som brukes til å rense bassenger. Dette slapp ut i bassenget i konsentrert form.

- Trodde jeg skulle dø
Sofia (8) var i vannet med vennene sine like ved utslippet. Vannet forandret farge, men barna merket ikke direkte hva som skjedde.

- Noen av barna svømte til og med under vann mot det aktuelle røret, fordi de syns det så spennende ut, sier Widäng.

Resultatet var at Sofia og seks andre barn i alderen 7-13 år ble kjørt til landssykehuset i Kalmar med ambulanse. Flere andre ble behandlet på den lokale legevakten.

-Det var så ekkelt, jeg trodde jeg skulle dø, forteller hun til Aftonbladet.

Men det gikk bra, og nå er alle syv tilbake fra sykhuset i fin form.

De fleste av barna tilhører Pingstkyrkan i Mölndal. Ingen av barna som ble syke var norske.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder