Kjendiser samlet i sorg

NEW YORK En sørgende Kennedy-familie samlet seg i Saint Thomas More-kirken på Manhattan fredag for å delta i en privat minnegudstjeneste etter flyulykken som kostet John F. Kennedy jr, hans kone og hennes søster livet.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

Maria Owings Shriver, datteren til Eunice Kennedy, og hennes mann, skuespilleren Arnold Schwarzenegger, var noen av de første til å bli observert på vei inn i kirken. Det var også Robert Kennedy jr. og den aktede økonomen og rådgiveren til president John F. Kennedy, John Kenneth Galbraith.

Tidligere tungvektsbokser Muhammed Ali, som nå er sterkt preget av Parkinsons sykdom, måtte ha støtte for å gå inn i kirken.

Utenfor kirken, der tusenvis av blomster ligger strødd utover, samlet det seg en stor folkemengde. Også et imponerende antall journalister stilte seg opp for å få best mulig oversikt. Selve minnehøytidligheten var imidlertid stengt for alle medier.

Alvorlig

Clinton Familien Clinton var alle kledd i svart, og var svært alvorlige da de ankom New York. Clinton-familien har i løpet av sin periode i Det hvite hus blitt svært nære venner av Kennedy-familien.

Clinton inviterte blant andre John F. Kennedy jr. til Det hvite hus for å vise ham hvor han bodde som liten gutt. Til begravelsen fredag hadde Clinton med seg fotoalbum til de nærmeste, med bilder av den unge Kennedy under forskjellige arrangementer i Det hvite hus.

- Veloverveid og følsom

Clinton beskrev den omkomne som en svært veloverveid og følsom mann. - Den John Kennedy jeg møtte i Det hvite hus var elegant og veltalende. Det var en mann som hadde mistet mye som barn, men som levde sitt liv fylt av kjærlighet og eventyr - men som også levde relativt normalt, sa Clinton.

Presidenten forsvarte sin avgjørelse om et usedvanlig lang og omfattende leteaksjon etter de omkomne, ut fra Kennedy-familiens spesielle rolle i det amerikanske samfunn.

Ulykken

38 år gamle John F. Kennedy jr., hans kone Carolyn Bessette Kennedy (33) og hennes søster Lauren Bessette (35) mistet livet i en småflyulykke fredag i forrige uke.

Alle de tre omkomne ble funnet onsdag, og asken til de tre ble spredd utover sjøen nær ulykkesstedet torsdag. Torsdag kveld lokal tid ble den eneste minnegudstjenesten som var åpen for vanlig publikum holdt i den historiske Old St. Patrick's Cathedral på Manhattan, få kvartaler fra der Kennedy og hans kone bodde.

Rundt 1.000 mennesker deltok i minnehøytideligheten inne i kirken, mens tusenvis av andre hadde samlet seg utenfor. Sørgende tørket bort tårene mens de sang den gamle irske sørgesangen «Danny Boy».

En privat seremoni for Carolyn Bessette Kennedy og Lauren Bessette vil bli holdt lørdag i deres fødeby Greenwich, Connecticut.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder