RIVALER: Donald Trump og Mitt Romney utenfor golfklubben til førstnevnte i november 2016. Foto: Carolyn Kaster / TT / NTB Scanpix

Kalte Trump en «svindler»: Nå får han presidentens støtte

Donald Trump begraver tilsynelatende stridsøksen, og støtter sin tidligere rival Mitt Romney i senatorvalget i Utah.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Forholdet mellom de to partikollegene har til tider vært svært turbulent. Mitt Romney (70) var blant de største kritikerne mot daværende presidentkandidat Donald Trump under valgkampen i 2016. Han kalte blant annet Trump for en «farlig og uærlig svindler».

les også

Mitt Romney gjør politisk comeback – kan skape trøbbel for Trump

Trump har på sin side kalt Romney en «mislykket person» og en «katastrofe», og viste blant annet til nederlaget mot demokratenes kandidat Barack Obama under presidentvalget i 2012.

les også

Disse kan utfordre Trump i 2020

Men natt til tirsdag norsk tid gikk USAs president altså ut med sin fulle støtte til den tidligere rivalen, som for noen dager siden annonserte at han stiller som kandidat under senatorvalget i Utah i november.

Like etter takket Romney for støtten:

Det var på forhånd ventet at presidenten ville støtte Romney. I et intervju med New York Times før helgen var republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, klar på at han ikke så noen annen mulighet.

– Jeg kan ikke se for meg at han ikke gjør det. Vi vil ikke miste setet i Senatet, og dette ser ut som en ganske formidabel kandidat.

VG har snakket med flere USA-eksperter som mener at Romney vil bli et usikkerhetsmoment for Trump, dersom han vinner valget i november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder