Ga "intelligens-egg" til Thailands statsminister

Bangkok: Thailands opposisjonsleder, general Chavalit Yongchaiyudh, har gitt sin erkerival statsminister Chuan Leekpai sju egg med jodtilsetning i nyttårsgave. Det var jo pent gjort av ham, skulle man tro om det ikke var for at jodbehandlede egg ifølge thailandsk folketro er et probat middel mot evneveikhet hos små barn.

  • NTB

Artikkelen er over 20 år gammel

- Blir mer intelligent

-Jeg har gitt ham disse eggene for at han kan bygge opp hjernen og bedre sin intelligens. Som alle vet, blir folk som spiser egg med jod mer intelligente, og dersom det finnes en eneste person her i landet som trenger høyere intelligens, må det være statsministeren, sa Chavalit til pressefolk i Bangkok torsdag.

Opposisjonslederen foreslår at statsminister Chuan sporenstreks går ut og kjøper egg med jod til utenriksminister Surin Pitsuwan og finansminister Tarrin Nimmanajeaeminda. Begge to har nylig overlevd mistillitsforslag i nasjonalforsamlingen, men general Chavalit framholder at dette på ingen måte skyldtes regjeringens intelligensnivå.

- Mer enn smart nok

Generalen vil derimot ikke anbefale at finansminister Sanan Kachornprasat, som siden han overtok ansvaret for Thailands finanser har vist tegn til en uvanlig høy personlig velstand, hiver innpå egg med ekstra jod.

-Sanan trenger ikke slik hjelp, han er mer enn smart nok som det er, sier Chavalit Yongchaiyudh.

Flere artikler

  1. - Gjennombrudd i Groznyj

  2. Millenniumsklokken stoppet

  3. Jubel på Times Square

  4. -Brasil farlig reisemål

  5. Gissel tilbake i flyet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder