Monica vil ha tilbake flekk-kjolen

NEW YORK (VG) Kan en brukt og flekkete blå kjole kjøpt i en kleskjede virkelig være verdt fire-fem millioner kroner?

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Nå vil Monica Lewinsky ha kjolen tilbake.

Eksperter mener den lille blå fra kleskjeden Gap, som Lewinsky iførte seg til et stevnemøte med Bill Clinton, vil inkassere minst 4, 5 millioner kroner hvis den blir lagt ut for salg.

Selges ikke

Juli Nadler, Lewinskys talskvinne, sier til nyhetsbyrået Bloomberg at de forsøker å få kjolen returnert. Etterforskningen mot tidligere president Clinton er forlengst avsluttet, men fortsatt sitter spesialetterforsker Robert W. Ray på det berømte bevismateriale.

Monica Lewinsky lever av å selge håndvesker, ikke kjoler, og i et TV-intervju med Barbara Walters i 1999 ble hun spurt om hva hun ville gjort hvis hun fikk kjolen tilbake:

- Jeg ville brent den, svarte Lewinsky.

Nadler sier Lewinsky ikke under noen omstendighet har tenkt å selge kjolen.

- Det er hennes advokaters mening at hun har rett til å få tilbake alle eiendeler, sier Nadler. Hun har fått det andre, bare ikke kjolen.

Samlerobjekter

Om hun skulle komme på andre tanker, finner det visstnok kjøpere. Robert Schagrin i firmaet Gotta Have It, som selger samlerobjekter, sier til avisen New York Daily News, at han svært gjerne vil kjøpe kjolen som han tror minst er verdt 4, 5 millioner kroner.

Schagrin eide tidligere kjolen Marilyn Monroe bar da hun sang «Happy Birthday» til president John F. Kennedy. Den ble solgt for 11 millioner kroner på auksjon i 1999.

Lewinsky overleverte kjolen til spesialetterforskeren i 1998. Hun fortalte etterforskerne at hun bar den mørkeblå kjolen under et stevnemøte i Det hvite hus 28. februar 1997. I daværende spesialetterforsker Kenneth Starrs rapport til Kongressen ble det hevdet at prøver av flekken viste Clintons DNA. Clinton ble senere stilt for riksrett med påstand om at han hadde løyet under ed om forholdet til Lewinsky. Saken endte med at Clinton ble frikjent i Senatet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder