MILLIARDÆR: Her er Mohammed Dewji på sitt kontor i Dar-es-Salaam i april 2015.
MILLIARDÆR: Her er Mohammed Dewji på sitt kontor i Dar-es-Salaam i april 2015. Foto: KHALFAN SAID HASSAN / AFP

Afrikas yngste milliardær bortført

UTENRIKS

Politiet bekrefter at milliardæren Mohammed Dewji (43) er bortført av maskerte menn i Dar-es-Salaam i Tanzania.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 11.10.18 15:22

Dewji leder MeTL Group, som har virksomhet innen landbruk, forsikring, transport og matvareindustrien i ti land. Han er også den største eieren i fotballklubben Simba FC.

Torsdag ble han stanset og bortført av væpnede og maskerte menn da han var på vei inn i et treningsstudio i Dar-es-Salaam.

– Foreløpig informasjon tyder på at han ble bortført av hvite som kom i to biler, sier guvernør Paul Makonda.

Politisjefen Lazaro Mambosasa i Dar-es-Salaam antyder at utenlandske kriminelle kan stå bak bortføringen og forteller at de avfyrte skudd i lufta før de kastet 43-åringen inn i en bil og forsvant fra stedet.

Politiet vet ikke hvor kidnapperne har tatt veien, men opplyser at det alt er foretatt pågripelser i saken. Det er ikke kjent hvem som er pågrepet, eller hvilken befatning de eventuelt har med kidnapperne.

Dewji ble født i Tanzania og studerte ved Georgetown-universitetet i USA. Han var også representant i Tanzanias nasjonalforsamling fra 2005 til 2015.

I 2013 prydet han forsiden til Forbes, og to år etter utropte de ham til årets mann i Afrika. Ifølge tidsskriftet er Dewji i dag Afrikas 17. rikeste.