Trump slår tilbake: – Jeg er ikke rasist

USAs president Donald Trump slår tilbake mot kritikken i kjølvannet av den omstridte drittland-kommentaren. Han bedyrer at han ikke er rasist.

  • marius.helge.larsen@ntb.no

Artikkelen er over to år gammel

– Jeg er ikke rasist. Jeg er den minst rasistiske personen du noen gang har intervjuet, det kan jeg si deg, sa Trump da han møtte journalister på Trump International Golf Club i West Palm Beach i Florida.

les også

FN: Trumps beskrivelse av «drittland» er rasistisk

Uttalelsen kommer etter flere dager med storm rundt presidentens angivelige karakteristikker av Haiti, El Salvador og flere afrikanske land som «drittland». Trump har avvist at han har brukt denne betegnelsen, som først ble omtalt av Washington Post og New York Times.

les også

Kenyansk statssekretær om Trumps «Shithole»-kommentar: – Respekt er det minste vi forventer

Den demokratiske senatoren Dick Durbin, som var til stede på møtet hvor kommentarene skal ha kommet, har imidlertid bekreftet at presidenten brukte dette ordet.

– Hvorfor lar vi alle disse folkene fra drittland komme hit, skal Trump ha sagt under møtet. Han la til at han heller vil ha innvandrere fra land som Norge.

Uttalelsen har ført til kraftige reaksjoner. FN beskriver uttalelsen som sjokkerende, skammelig og rasistisk, og i helgen krevde over 50 afrikanske land en unnskyldning fra den amerikanske presidenten.

Dagen før uttalelsen var statsminister Erna Solberg på besøk i Det hvite hus - her kan du se hvordan det gikk:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder