TRUSSELEN: Dette er trusselen som ble fremsatt mot skolen. Foto: privat Foto:

Svensk skole evakueres etter trusler

(VG Nett) Store politistyrker har rykket ut til en skole i Eskilstuna etter en trussel om at elevene skulle skytes klokken 10.

Inger-Marit Sæby
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Ifølge trusselen, som var skrevet på et nettforum, skulle gjerningsmannen/mennene komme til St. Eskils gymnasium i Eskilstuna og starte å skyte elever klokken 10 onsdag formiddag.

Da skolen mottok varslet, tok de umiddelbart kontakt med politiet, som rykket ut med flere patruljer. På skolen går det over 1250 elever.

Har du tips i saken?Kontakt VG Nett!

- Vi tar trusselen alvorlig, og har sendt flere politimenn til skolen. Elevene blir inntil videre holdt innelåst i klasserommene, forteller Hans-Erik Åkerlund, vakthavende ved politiet i Eskilstuna, til Aftonbladet.

Ved 12.30-tiden startet politiet å evakuere elevene ut fra skolebygningene. Flere skal ha blitt skremt av det store politioppbudet.

Redde og sultne

- Folk har barrikadert seg i klasserommene, og alle er redde. Vi er sultne, men får ikke gå noe sted, fortalte en elev over telefon til avisen klokken 11.50.

Ifølge en annen elev, skal trusselen også være rettet mot navngitte personer på skolen. En av elevene skal ha mottatt en e- post med bilde av et skytevåpen.

Norsk server

Politiet vet foreløpig ikke hvem som har fremsatt trusselen, men siden der trusselen ble publisert er knyttet til en server i Norge. På skjermdumpen som VG Nett har fått tilsendt, kan man lese den fremsatte trusselen:

«I dag er dagen da den første skolen i Sverige vil bli rystet av en fryktelig skoleskyting. Vær redde, Eskilstuna, vær veldig redde.»

Trusselen avsluttes med «Ønsk meg lykke til, tiden er inne».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder