LANGER UT MOT OBAMA: Det var under valgkamptalen i Albuquerque, New Mexico at de harde ordene fra John McCain falt i går kveld, norsk tid. Foto: Reuters

- Obama, du lyver

Obama langt foran McCain på målingene

(VG Nett) Samtidig med at han raser på meningsmålingene, langer John McCain ut mot Barack Obama.

  • Lars Akerhaug
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Nå har John McCain fått nok av Obamas beskyldninger om at han stemte mot reguleringer for å verge landet mot finanskrisen.

Demokratenes presidentkandidat Barack Obama ligger nå seks prosentpoeng foran John McCain på den siste meningsmålingen fra Wall Street Journal. Samtidig med at republikanerne raser på meningsmålingene, tetner nå beskyldningene til i den amerikanske valgkampen.

- Jeg regner med at han tror at hvis du gjentar en stor løgn lenge nok, ender du opp med å tro på den, sier McCain dagen før den store debatten med demokraenes presidentkandidat Barack Obama natt til onsdag norsk tid.

VGTV:Slik bruker Obama-leiren en finansskandale mot McCain

OMGÅS TERRORISTER?: Barack Obama sier han kun har hatt kontakt med Bill Ayers i forbindelse med en skolereform i 1995, og senatorkampanjen som også startet samme år. Foto: Reuters


Les også:- Valgkampen blir verre og verre

- Hardt slag

- McCain har fått et veldig hardt slag, sier Neil Newhouse, en republikansk valgmåler til Wall Street Journal.

Han peker blant annet på finanskrisen som en av årsakene til at det har gått galt for republikanernes presidentkandidat.

- Disse to tingene har helt klart ført til et monumentalt skifte i valgkampen der Obama har fått en et godt forsprang til McCain.

Det er særlig uavhengige velgere, som ikke er registrert i det demokratiske eller republikanske systemet som nå går over til Obama. Disse står ofte på vippen mellom kandidatene.

For to uker siden lå McCain 13 prosent foran Obama i Wall Street/NBC sin meningsmåling blant uavhengige velgere. Nå ligger Obama fire prosentpoeng foran.

- Du må vite hvem du velger

John McCain fortsetter å legge vekt på at han etter mange år i Kongressen har mer erfaring enn den demokratiske presidentkandidaten.

- Du må vite hvem du plasserer i Det hvite hus, hvor kandidaten kommer fra og hva han eller hun mener, sier han.

Bush trekker ned McCain

FERDIG: Avtroppende president George W. Bush leverer nøklene til Det hvite hus til Barack Obama 20.januar. Foto: Scanpix

En annen meningsmåling offentliggjort mandag av TV-kanalen CNN i samarbeid med Opinion Research Corporation viser at Obama har doblet sin ledelse over McCain siden tilsvarende måling i midten av september. Obama har 53 prosent av de amerikanske velgernes støtte på målingen.

Meningsmålingen antyder at McCain rammes av at president George W. Bush er mer upopulær enn noensinne. Kun 24 prosent av de spurte mener han gjør en tilfredsstillende jobb.

- Bush er nå like upopulær som Richard Nixon var like før han gikk av i 1975, sier CNNs direktør for meningsmålinger, Keating Holland.

Vinner på finanskrisen

Ifølge målingen er Obama mest til å stole på når det gjelder å rydde opp i økonomien. 68 prosent av de spurte holder en knapp på Obama på dette området, hele 18 prosentpoeng foran McCain.

Les mer:Obama og McCain til kamp om økonomien

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder