OPPRØRERE: Abubakar Shekau (midten) er Boko Harams øverste leder. Gruppen, som her er avbildet under et filmopptak i fjor, antas å være ansvarlig for forrige ukes angrep. Foto: AFP Foto: ,

AFP: 150 skutt og druknet i Boko
Haram-angrep

150 mennesker fryktes druknet eller drept etter at opprørere fra ekstremistgruppen Boko Haram angrep en landsby nordøst i Nigeria.

  • Karna Buggeland Sælebakke

Artikkelen er over fire år gammel

De grufulle hendelsene skal ha funnet sted i landsbyen Kukuwa-Gari i delstaten Yobe i forrige uke, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det tok imidlertid fem dager før nyheten om angrepet ble kjent, da det meste av teleinstallasjoner i området er blitt ødelagt.

– Væpnede menn fra Boko Haram angrep landsbyen vår torsdag, og omkring 150 mennesker døde. De fleste mistet livet i elven da de forsøkte å flykte, sier Bukar Tijjani, en innbygger i landsbyen, til nyhetsbyrået.

15.000 drept siden 2009

Minst 15.000 mennesker er drept siden Boko Haram for seks år siden startet opprøret i det nordlige Nigeria.

I mai iverksatte nigerianske myndigheter en storoffensiv mot de brutale islamistene, og før sommeren gjorde den nigerianske regjeringshæren enorme fremrykk og utkjempet store deler av Boko Harams terrorregime.

Les også: Skal ha satt bombebelte på psykisk utviklingshemmet jente

I sommer har imidlertid flere hundre mennesker blitt drept i Nigerias nordøstlige regioner i en rekke blodige angrep som ekstremistgruppen antas å stå bak. For en uke siden ble minst 47 mennesker drept og titalls såret i en eksplosjon på et marked i delstaten Borno.

Les også: UNICEF: 800.000 barn på flukt fra Boko Haram

Sverget troskap til IS

Boko Harams leder, Abubakar Shekau, sverget troskap til den militante islamistiske gruppen IS i mars. IS aksepterte raskt Boko Harams erklæring.

NUPI-forsker Morten Bøås uttalte den gang at Boko Haram trolig ønsker å fremstå som enda farligere ved å erklære troskap til IS. Den væpnede gruppen har i flere år kjempet for en islamsk stat i den nordlige delen av Nigeria.

Les også: Skal ha steinet fanger under redningsaksjon

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder