Janet Cooksey (til venstre) blir omfavnet under sønnen, Quintonio LeGriers bisettelse, i Chicago 9. januar i år. Justisdepartementet undersøker drapet, hvor en hvit politimann drepte den svarte 19-åringen, og hans nabo, Bettie Jones, en 55 år gammel kvinne, som var bestemor til ti. Foto: Joshua Lott , Reuters

Politimann skal saksøke tenåringen han drepte

En hvit politimann skal saksøke boet til en svart tenåring han skjøt og drepte.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

Politimannen hevder å ha blitt traumatisert av at han også drepte guttens nabo i hendelsen, en 55 år gammel bestemor, sier hans advokat.

– Saken er den psykiske påkjenningen det har vært for min klient å måtte tenke på at Bettie Jones er død på grunn av de tiltakene han var nødt til å sette i verk, sier advokat Joe Brodsky.

Da politimannen Robert Rialmo kom til Quintonio LeGriers hjem i Chicago, i delstaten Illinois i USA, var det helt mørkt. Han skal derfor ikke ha sett nabokona som sto i nærheten, da han avfyrte seks skudd.

– Dette har vært veldig vanskelig for ham og er noe han må leve med resten av livet, sier Brodsky.

Motsøksmål

Hendelsen der Rialmo skjøt tenåringen fant sted 26. desember. Den amerikanske byen er rystet av alle tilfellene som blir rullet opp, hvor svarte tenåringer er blitt drept av hvite politimenn.

LES OGSÅ: Politiet innrømmer å ha skutt uskyldig kvinne

Familien til 19-åringen som ble drept har uttalt at det ikke var noen grunn til at politimannen skulle åpne ild da han undersøkte en klage om bråk fra huset der 19-åringen og familien bodde.

De har saksøkt både byen og politimannen som skjøt sønnen deres.

Antonio LeGrier, i midten foran, bærer sin sønns kiste under begravelsen. Nå har boet etter sønnen blitt saksøkt av mannen som drepte ham. Drapet har ført til flere uroligheter i Chicago. Foto: Joshua Lott , Reuters

Brodsky understreker at dette er et motsøksmål. Han sier at hans klient og han selv har reagert på at familien til 19-åringen tok ut søksmål allerede før sønnen ble begravet.

Nasjonal debatt

Politiet i Chicago har beklaget at Jones, som var mor til fem og bestemor til ti, ble drept, men sier at skuddene mot 19-åringen var berettiget.

Myndighetene har ikke opplyst mye om hendelsesforløpet i saken, annet enn at tenåringen svingte et balltre da han ble skutt, tidlig på morgenen.

LES OGSÅ: Ny politiskandale i USA

Politiets handlemåte og rasisme overfor svarte er blitt del av den nasjonale debatten i USA etter at protester brøt ut i Ferguson i delstaten Missouri, der politiet skjøt og drepte den svarte 18-åringen Michael Brown.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder