TOMMEL OPP: Matthew James (30) og forloveden Saera Wilson (26) overlevde fredagens terrorangrep i Sousse. Nå takker de for støtten. Foto:PRIVAT/FACEBOOK,

Beskyttet forloveden mot skudd i Tunisia – takker for støtten fra sykesengen

Matthew (30) ble skutt tre ganger av Tunisia-terroristen, mens han på heroisk vis beskyttet forloveden sin. Nå smiler han – og viser tommel opp.

Artikkelen er over fire år gammel

30 år gamle Matthew James fra Wales kastet seg over forloveden Saera Wilson (26) og beskyttet tobarnsmoren mot kulene fra terroristen, da Seifeddine Rezgui (23) spaserte rundt på stranden og skjøt turister i Tunisia.

Fredag gikk paret ut og fortalte om hvordan Matthew brukte sin egen kropp som skjold da terroristen rettet våpenet mot dem.

Matthew ble skutt tre ganger av terroristen – i skulderen, brystet og i hoften.

– Han tok skuddene for meg. Jeg skylder ham livet mitt etter at han kastet seg foran meg da skytingen startet. Det er det modigste jeg noen gang har opplevd, sier forloveden hans, Saera.

Tilstanden hans beskrives nå som stabil, skriver blant annet BBC.

Saera og Matthew takker for støtten i etterkant av terrorangrepet.

– Vi vil si tusen takk for alles støtte, meldinger og donasjoner. Jeg leser meldinger og statuser høyt til Matt mens de tikker inn, og han er overveldet av responsen. Snart klarer han å svare selv, men mens han bedres skriver jeg for ham, skriver Saera på Matthews Facebook-side.

– Kaos

Da terroristen herjet på stranden i Sousse, ble Saera nødt til å forlate den hardt skadede kjæresten sin for selv å komme seg i sikkerhet. Den 26 år gamle kvinnen kom seg opp på hotellrommet og gjemte seg i et skap mens terroristen skjøt rundt seg få meter unna henne.

– Matthew var dekket av blod, men sa til meg at jeg måtte løpe vekk. Så sa han: Jeg elsker deg og «si til barna at pappa elsker dem». Jeg skylder ham mitt liv, sier Saera til MailOnline.

Den 23 år gamle studenten Seifeddine Rezgui drepte 38 personer, før han ble drept i en skuddveksling med politiet kort tid etter.

Slik forløp dramaet seg: Se tidslinje om terrorfredagen

Saera forteller om et dramatisk kaos.

– Det er umulig å beskrive hvor forferdelig det var. Det var kaos, skrik og skudd. Jeg er bare så glad for at Matthew er i live. Så mange andre er døde, sa hun fredag.

Hjemme igjen

To timer etter at Saera hadde løpt rundt og lett etter forloveden i full desperasjon, fikk hun en telefon fra sykehuset.

– Det var Matthew. Han var i live og hadde vært gjennom en operasjon. Han har en alvorlig skuddskade i bekkenet og har også hatt et hjerteinfarkt. Men han er i live. Nå håper jeg bare vi kan komme oss herfra så fort som mulig, sier tobarnsmoren.

Her kan du lese om ofrene for terroristens angrep.

Paret, som skal gifte seg neste sommer, fløy hjem til Storbritannia søndag, etter at Matthew var blitt operert på et sykehus i Tunisia. De er begge svært takknemlige for helsehjelpen de fikk i Tunisia.

Norske myndigheter advarer nå mot å reise til Tunisia.

– Terrorister gjennomfører nå mindre, mer målrettede angrep. Dette gjør dem ekstremt vanskelig å avsløre, og det er meningen, sa Trond Hugubakken, kommunikasjonsdirektør i PST til VG.

Les mer: Terroristens far:- Jeg ble rystet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder