OMRINGET: Politiet skjøt varselskudd og ba knivmannen kaste våpenet, før de skjøt og drepte den antatte gjerningsmannen. Foto: SCANPIX

To drept i knivdrama i Sverige

Flere skadet da mann gikk amok i boligområde

En kvinne i 80-årene døde av skadene ett er å ha blitt angrepet av en mann med kniv i svenske Varberg. Mannen skadet flere personer før han ble skutt og drept av politiet.

Ingrid Hvidsten
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Ifølge øyenvitner Aftonbladet har snakket med, gikk mannen fullstendig amok i boligområdet i den svenske byen.

Politiet ble varslet klokken 10.01 søndag formiddag om at en person var blitt knivstukket på gaten.

- Da vi kom til stedet fant vi flere som var knivstukket, sier etterforskningsleder Ingrid Ljunggren i Halland-politiet til avisen.

Omringet og skutt

En drøy time senere kom meldingen om en ny knivstikking: en 18-åring var blitt angrepet av knivmannen. Da politiet gjennomsøkte området, fant de en hardt skadet kvinne i 80-årene.

Politiet bekrefter i en pressemelding søndag ettermiddag at kvinnen døde av skadene.

Den antatte gjerningsmannen var fortsatt i området, og politiet sperret av gaten og beordret naboer til å låse seg inne i leilighetene sine før de lyktes i å omringe mannen.

På et videoopptak (OBS: sterke bilder!) fra åstedet ses mannen, som holder i det som ser ut som en kniv, idet han omringes av politiet.

- Noen skrek «slipp kniven!». Så smalt det. Jeg telte syv skudd, forteller et øyenvitne som bor i gaten dramaet utspilte seg til Aftonbladet.

- Hadde en stor kjøkkenkniv

Et vitne Aftonbladet kaller «Anders» ble lagt i bakken av politiet da de rykket ut første gang. Han hadde en blåfarget t-skjorte, som også var en del av signalementet på gjerningsmannen.

- Jeg hadde ikke merket noe av oppstandelsen. Så kom plutselig en politimann med trukket våpen og skrek at jeg skulle legge meg ned. Jeg var ordentlig urrolig for at han skulle skyte meg eller hunden min, sier vitnet til avisen.

Etter noen minutter fikk han gå inn i leiligheten til kjæresten igjen. Da så de to plutselig knivmannen komme ut fra en balkong noen meter bortenfor.

- Han kom ut på balkongen fra en leilighet og hadde en stor kjøkkenkniv i hånden. Han hoppet ned fra balkongen og gikk bortover gaten, sier mannen til Aftonbladet.

Både han og kjæresten er overbevist om at mannen var ruset.

- Han opptrådte helt forvirret, sier «Anders».

Flere ofre

Like etter ble mannen omringet og skutt av politiet.

Den mistenkte mannen ble fraktet til sykehus, men døde av skuddskadene.

- Han nektet å slippe kniven. Politiet avfyrte varselskudd før de skjøt ham, sier Lars Hamrén i Hallandspolitiet til Expressen.

Ifølge Hamrén ble tre personer knivstukket da mannen gikk til angrep. En middelaldrende mann skal ha alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket i halsen, mens en annen mann skal ha lettere til alvorlige skader.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder