Hulrom i «Rakett-Madsens» ubåt ga ingen svar på drapsgåte

UTENRIKS

Politiet gjennomscanning av «Nautilus» avdekket minst ett hulrom i ubåten.

Publisert: Oppdatert: 30.08.17 09:17

Dessverre for politiet ga søket etter nye spor likevel ingen resultater.

– Vi fant hulrom der vi forventet å finne hulrom, men det var ikke noe å finne der, sier etterforskningsleder Jens Møller i København-politiet til dansk TV 2.

Politiet har benyttet en mobil lastebilscanner til å gjennomsøke ubåten på nytt etter flere henvendelser fra folk med både konkrete og generelle tips om hulrom.

Nå fortsetter etterforskningen av saken som tidligere, opplyser politiet til VG. I hovedsak dreier politiets arbeid seg om å finne de resterende levningene etter den svenske journalisten Kim Wall.

Aftonbladet: Politiet ser kobling mellom Madsen og gamle drap

Med fly, båter og hunder søker politiet fortsatt i Køge Bugt i København nesten tre uker etter at Wall forsvant torsdag 10. august.

«Det ble ikke gjort funn på Øresund i søket med svenske likhunder i går – søket fortsetter i dag», skriver politiet til VG.

Den svenske kvinnens overkropp ble funnet uten armer og hode ved Amagar for en uke siden, men resten av kroppen er fortsatt ikke funnet. Det er heller ikke klærne hun hadde på seg og eventuelle gjenstander som kan ha blitt brukt til å partere henne.

Sjekk bildene: Slik ser ubåten ut på innsiden

Drapssiktede Rakett-Madsen skaffet seg et navn i Danmark gjennom sitt hobbybaserte romfartsprosjekt. I denne filmen er vi med på innsiden av prosessen:

Madsen er siktet etter paragraf 237 i den danske straffeloven, som omhandler uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, subsidiært eller sekundært. Han er også siktet for likskjending, men nekter straffskyld.

Sjekk bildene: Slik ser ubåten ut på innsiden

Selv hevder Madsen at Wall omkom i en ulykke om bord i «Nautilus», men han har i avhør innrømmet at han dumpet liket i sjøen.

Mandag gjennomsøkte også likhunder strendene der torsoen ble funnet, uten resultat. Madsen sitter varetektsfengslet frem til 5. september.

Her kan du lese mer om