FORSVUNNET: Her er letemannskaper avbildet i april under søket etter det savnede flyet. Foto: AFP/NTB Scanpix

FORSVUNNET: Her er letemannskaper avbildet i april under søket etter det savnede flyet. Foto: AFP/NTB Scanpix Foto:,AFP

Malaysia-flyet var trolig på autopilot

Australske myndigheter mener Malaysia Air-flyet var på autopilot da det forsvant, melder nyhetsbyrået AP. Nå flyttes søket sørover.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Dermed blir søket etter flyet, som har vært savnet siden begynnelsen av mars, flyttet sørover i Det indiske hav. De nye opplysningene er basert på ferske analyser av satellittdata fra Malaysia Air-flyet.

Det bekrefter australske myndigheter overfor nyhetsbyrået Associated Press. Landets transportminister, Warren Truss, fortalte pressen at de er sikre på at flyet var på autopilot hele tiden mens det fløy over den sørlige delen av Det indiske hav.

- Vi er sikre på at flyet var på autopilot til det gikk tom for drivstoff i Det indiske hav, sier leder av australske Transport Safety Bureau, Martin Dolan.

BAKGRUNN:Piloten plottet rute til Indiske hav på hjemmesimulator

Det er ikke kjent når flyet ble satt på autopilot. Ikke navngitte etterforskere opplyser til Reuters at de tror flyet har blitt styrt unna sin oppgitte rute før det krasjet i Det indiske hav.

- Vi går ut fra at flyet ble satt på autopilot med vilje, sier Dolan på spørsmål om autopiloten kan ha blitt skrudd på som en systemfeil.

Endringen i søket var forventet ettersom undervannsøket i et området på 850 kvadratkilometer har vært uten resultater. Det nye søkeområdet befinner seg 1800 kilometer fra Australias vestkyst. Dette området har allerede vært saumfart - men da på overflaten på leting etter vrakrester.

Det blir brukt høyteknologisk sonarutstyr for å lete på havbunnen i området.

Flyet, som hadde 239 passasjerer og mannskap om bord forsvant 8. mars i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder