THE DONALD: Republikanernes presidentkandidat kan miste pengestøtten fra eget parti. Foto: Evan Vucci AP

Over 70 republikanere krever at pengestøtten til Trump kuttes

I et åpent brev krever over 70 republikanske politikere at partiets nasjonale komité kutter pengestøtten til presidentkandidat Donald Trump.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De vil i stedet at pengene brukes til å sikre partiet flest mulig plasser i Kongressen.

Brevet er adressert til komitéleder Reince Priebus, melder Politico, som har fått tilgang til brevet.

– Vi mener at Donald Trumps splittende effekt, hans hensynsløshet, inkompetanse og rekordstore manglende popularitet kan føre til at valget blir et valgskred for demokratene, heter det i brevet, som blant annet er signert av flere tidligere kongressmedlemmer og personer som har hatt ledende stillinger i partiapparatet.

Trump til landsmøtet: – Jeg er lov og orden-kandidaten

Trump har siden han først ytret et ønske om å bli president kommet med en rekke kontroversielle uttalelser og forslag. Blant de siste utsagnene som har skapt overskrifter i medier verden over var et hint til at væpnede amerikanere kan stoppe Clinton, som av noen ble sett på som en dødsstrussel. Tidligere denne uken hevdet han også at president Barack Obama var grunnleggeren av IS.

Les også: USA-ekspert mener Trump kan ha tapt valget forrige uke

LEI: Lederen for sentralstyret i Det republikanske partiet, Reince Priebus, kan snart vente seg et brev fra partifeller der han blir bedt om å kutte pengestøtten til Donald Trump. Foto: Jonathan Ernst Reuters

For kontroversiell

Brevet begynte å sirkulere blant partimedlemmer tidligere i uken, og er ventet å bli sendt til Priebus i neste uke. I brevet står det også at Trumps kampanje er bygget på sinne, hvor han har fornærmet millioner av velgere, både utviklingshemmede, kvinner, muslimer, foreldrene til en avdød soldat, innvandrere og minoriteter.

Politikerne mener også at Trump har vist farlige autoritære tendenser. Trump har tidligere sagt at han vil nekte muslimer innreise til USA, og sagt at han ønsker å endre loven for å tillate tortur mot terrorister og drepe familiene deres.

Brevet konkluderer med at «Trumps spilltende og farlige handlinger ikke bare er en trussel mot våre andre kandidater, men mot partiet og nasjonen».

Les også: Trumps verste fornærmelser

Republikanernes nasjonale komité (RNC) er et partiorgan som samordner og finansierer partiets valgkamper.

VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder