I YNGRE DAGER: Dette bildet av Joaquin Guzman Loera, med kallenavnet «El Chapo» Guzman, ble offentliggjort av politiet etter at narkobaroenen ble aarrestert i 1993. Lørdag ble han pågrepet igjen. Foto: AP

Beryktet narkobaron pågrepet i Mexico

Verdens mest ettersøkte narkobaron, Joaquin «El Chapo» Guzman er pågrepet, melder flere amerikanske medier .

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Amerikansk politi og meksikanske myndigheter pågrep lederen for det beryktede Sinaloa-kartellet lørdag, skriver CBS News.

Kilder sier til CBS at Guzman (56) ble arrestert på et hotell i Mazatlan, Mexico.

Sinaloa-kartellet, en av Mexicos mektigste narkotikabander, tjener store penger på å smugle narkotika fra Latin-Amerika. Narkotikaimperiet strekker seg over hele Nord-Amerika, og delvis til Europa og Australia. Kartellet har vært tungt involvert i den blodige narkokrigen som har herjet Mexico de siste årene, skriver AP.

Guzman vil bli tiltalt i USA for flerfoldige tilfeller av omfattende narkotikaimport.

En kilde i det amerikanske politet sier til CBS at arrestasjonen var et resultat av en langvarig samarbeid mellom det amerikanske narkotikapolitiet DEA, den meksikanske marinen, det meksikansk politiet og amerikanske sikkerhetsstyrker.

Guzman, kjent som verdens mektiske og mest sky narkobaron, skal ha blitt forfulgt i flere uker. Arrestasjonen kommer etter at flere av de ledende skikkelsene i Sinaloa-kartellet ble pågrepet i forrige uke, skriver AP.

Etter å ha sittet i fengsel siden 1993, klarte Guzman i 2001 å rømme etter å ha bestukket fengselsbetjentene.

Etter mer enn et tiår på rømmen har Guzman etablert seg som den mektigste narkotikasmugleren i verden. Ifølge Forbes Magazine har han en formue på over 1 milliard dollar.

Magasinet har inkludert Guzman på sin liste over verdens mektigste mennesker, rangert over både den franske og den venezuleanske presidenten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder