TIL BATMOBILEN! Batkid Miles Scott (t.h.) i rådslagning med en nær medarbeider og medhjelper. Hundrevis av tilskuere flankerer ruten til neste oppdrag. Foto: AP Photo/Jeff Chiu

12.000 frivillige gjorde kreftsyke Miles (5) til superhelt

San Fransisco ble fredag forvandlet til en slagmark mellom noen av verdens mest kjente superskurker - og fem år gamle Miles Scott.

  • Tim Peters
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Fredag formiddag, lokal tid, ble hundrevis av mennesker i sentrum av San Fransisco vitne til en dramatisk scene som kunne vært tatt rett ut av en actionfilm:

Midt på trikkeskinnene sitter en kvinne bundet fast til en stor, grønn bombe. Politiet har hendene fulle med å holde menneskemengden unna faren, mens nyhetshelikoptre filmer

SUPERHELT: Miles Scott fikk leukemi da han var 18 måneder gammel. Foto: AP Photo/Make-A-Wish Greater Bay Area

dramatikken ovenfra.

Plutselig kommer en spesialtilpasset, svart Lamborghini rasende nedover gaten. Ut hopper en knøttliten hevner.

Han springer bort til en trampoline i veien, hopper fryktløst det korte stykket bort til bomben og knytter noe klumsete løs kvinnen. Jubelen fra tilskuerne er øredøvende.

Ifølge lokale medier skal rundt 12.000 frivillige ha vært involvert i organisasjonen «Make A Wishs» prosjekt med å forvandle San Fransisco til Gotham City for en dag.

Alt for å oppfylle fem år gamle Miles Scotts alle største drøm: Å være Batman.

REDNINGEN: Batkid på vei inn for å redde en kvinne som sitter fastbundet til en bombe, midt i trikke-skinnegangen. Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Trodde han skulle få kostyme

Scott har vært alvorlig syk med leukemi siden han var 18 måneder gammel, men er på bedringens vei etter omfattende behandling. KGO-TV skriver at Scott, som bor i Tulelaka i Nord-California til vanlig, trodde han kom til San Fransisco bare for å få et fint Batman-kostyme i gave.

Isteden ringte plutselig San Fransiscos politimester på «bat-telefonen» for å be om hjelp, og Scott ble kledd opp i hevnerkostyme og kjørt over Union Square til øredøvende jubel fra en ventende folkemasse.

Etter å ha varmet opp med å redde kvinnen på trikkeskinnene, raste Scott videre til en bank i sentrum - der nedkjempet og pågrep han superskurken «The Riddler» inne i bankhvelvet.

Lokale medier skriver at Batkid så sjenert, men fornøyd ut, mens han gjennomførte heltedåd etter heltedåd gjennom dagen.

TATT: Superskurken «The Riddler» føres ut av en bank i San Fransisco sentrum, etter å ha blitt nedkjempet av Batkid i hvelvet. Foto: Ramin Talaie/Getty Images/AFP

- Er en superhelt

Flere TV-kanaler har store deler av dagen sendt Batkids eventyr direkte.

Lokalavisen The Chronicle har planlagt en ekstrautgave med forsidesaken «Batkid Saves City» i ettermiddag, lokal tid.

Det er også planlagt at Batkid skal møte ordføreren og få en nøkkel til byen. Pappa Nick Scott sier til KGO-TV at han er overveldet:

- Alle legene, sykepleierne og de andre foreldrene som må håndtere de vi har gått gjennom¿ Jeg håper de får samme utgang på sykdommen som vi får.

- Han er en superhelt, sier mamma Natalie.

- Han slo en forferdelig sykdom.

Patricia Wilson har ledet prosjektet for «Make A Wish», en organisasjon som jobber med å oppfylle alvorlig syke barns største ønsker. Wilson forteller til NBC at hun i oktober sendte ut en epost der hun skrev at hun trengte «noen frivillige» til Batkid-prosjektet.

Det endte altså med at hun fikk nærmere 12.000 hjelpere. Blant dem byens politistyrke og en rekke av de politiske toppene i San Fransisco.

- Dette var et øyeblikk der noe tok av og byen ble levende, sier Wilson.

En av dem som har gledet seg over prosjektet er USAs president Barack Obama. Se hans hilsen til Batkid under:

#FollowFriday RT @SFWish: Here he comes!!!! #SFBatkid pic.twitter.com/pMn3gRHcLo
— Barack Obama (@BarackObama) November 15, 2013

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder